Στη σκιά Κούρτιτς Άκπομ και Αντρίγια - Ο λάτιν ρυθμός του Παναθηναϊκού

Παναγιώτα Χαλκιά21 Μαΐου 2022

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου με φόντο το τρόπαιο του ΚυπέλλουΟι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να βάλουν την κούπα στην τροπαιοθήκη τους και να κλείσουν τη χρονιά με θετικό πρόσημο.

Αμφότεροι διαθέτουν μονάδες που μπορούν να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία και να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Το Metrosport.gr εξετάζει τις επιδόσεις των εξτρέμ και των σέντερ φορ τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Παλάσιος, Αϊτόρ και Καρλίτος ξεχωρίζουν από τους «πράσινους» ενώ Ζίβκοβιτς, Άκπομ και Τσόλακ από τους «ασπρόμαυρους».

Χορεύει λάτιν στην επίθεση

Παλάσιος και Καρλίτος έχουν πάρει τον Παναθηναϊκό στα χέρια τους και χρωματίζουν με λάτιν ρυθμούς την επίθεση του. Ηγούνται της λίστας των σκόρερ και έχουν συμβολή στο 39% των συνολικών τερμάτων που έχει πετύχει η ομάδα τη φετινή αγωνιστική περίοδο σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Παλάσιος έχει σκοράρει 10 φορές και έχει μοιράσει μια ασίστ στα 26 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας ενώ στα πλέι οφ μετρά εννέα εμφανίσεις και έχει βρει δίχτυα μια φορά ενώ έχει δημιουργήσει και άλλο ένα γκολ. Στο Κύπελλο μετρά επτά εμφανίσεις, έχει σκοράρει δις ενώ έχει δώσει και μία ασίστ.

Ο Καρλίτος έχει πάρει χρόνο συμμετοχής σε 22 παιχνίδια στην κανονική διάρκεια και έχει σκοράρει εννέα φορές ενώ μοίρασε και τρεις ασίστ. Στα πλέι οφ σημείωσε ένα γκολ και έδωσε μια ασίστ σε επτά συμμετοχές. Στο θεσμό του Κυπέλλου έχει σκοράρει δύο φορές και δημιούργησε άλλο ένα σε τέσσερις συμμετοχές.

Ικανό έρεισμα και για τους δύο είναι ο Αϊτόρ. Ο Ισπανός είναι ιδιαίτερα δημιουργικός και έχει βοηθήσει τα μέγιστα. Τη φετινή σεζόν μετρά οχτώ γκολ και 10 ασίστ συνολικά. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αγωνίσθηκε σε 21 παιχνίδια και σημείωσε τέσσερα τέρματα ενώ μοίρασε και πέντε ασίστ. Στα πλέι οφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα τρεις φορές και δημιούργησε άλλα δύο γκολ ενώ στο θεσμό του Κυπέλλου μετρά ένα γκολ και τρεις ασίστ.

Φυσικά, δεν μπορεί να μην υπολογίσει κανείς τη βοήθεια που έχουν προσφέρει Χατζηγιοβάννης και Ιωαννίδης. Ο πρώτος φέτος μετρά ένα γκολ και δύο ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις ενώ ο δεύτερος έξι γκολ και μια ασίστ σε 32 συμμετοχές. Σημαντική είναι και η συμβολή του Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος στα 17 παιχνίδια που πήρε χρόνο παραβίασε την αντίπαλη εστία τέσσερις φορές και δημιούργησε άλλο ένα γκολ.

Άκπομ και Αντρίγια = Κούρτιτς

Μπορεί ο Γιασμίν Κούρτιτς, αν και μέσος, να έχει δώσει πολλές φορές τη λύση επιθετικά και να έχει χαρίσει βαθμούς στον ΠΑΟΚ αλλά Τσούμπα Άκπομ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι ικανοί συμπαραστάτες του. Οι δυο παίκτες του Δικεφάλου έχουν την εμπιστοσύνη του Ραζβάν Λουτσέσκου και μετρούν 52 και 51 συμμετοχές αντίστοιχα. Έχουν πετύχει μαζί 18 γκολ, όσα και ο Σλοβένος, σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή περίοδο.

Ο Άγγλος επιθετικός έχει σημειώσει συνολικά 11 γκολ. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος μέτρησε 24 συμμετοχές, σημείωσε πέντε γκολ και μοίρασε άλλα δυο. Στα πλέι οφ έχει βρει δίχτυα στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στο Κύπελλο έχει πάρει χρόνο σε έξι αναμετρήσεις, έχει σημειώσει δύο γκολ και μια ασίστ.

Ο Σέρβος μετρά επτά γκολ τη φετινή σεζόν. Δύο φορές έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, μια στα πλέι οφ και δυο στο θεσμό του Κυπέλλου ενώ άλλες δύο φορές έχει σκοράρει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Δικεφάλου.

Μπορεί το όνομα του να έχει γραφτεί σε μονοψήφιο αριθμό στον πίνακα των σκόρερ αλλά η συμβολή του στο δημιουργικό κομμάτι είναι σημαντική. Κάτι που αποδεικνύεται και από τον αριθμό των ασίστ που έχει. 12 φορές έχει δώσει την ευκαιρία σε συμπαίκτη του να βρεθεί στο κατάλληλο σημείο και να παραβιάσει την αντίπαλη εστία.

Ιδιαίτερα παραγωγικός είναι και ο Αντόνιο Τσόλακ, ο οποίος μετρά οχτώ παιχνίδια και έχει βρει δίχτυα πέντε φορές. Χάρη σε δικό του τέρμα ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού.

Μιτρίτσα και Μουργκ έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι. Ο Ρουμάνος μετρά τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 36 παιχνίδια ενώ ο Αυστριακός πέντε τέρματα και δύο ασίστ σε 40 συμμετοχές. Ο Ολιβέιρα επέστρεψε μετά το σοβαρό τραυματισμό του και στα οχτώ παιχνίδια που έχει αγωνισθεί έχε σκοράρει μια φορά και έχει δημιουργήσει άλλο ένα γκολ. Λύση στο σκοράρισμα έχει δώσει και ο Ζαμπά δύο φορές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.