Σταυρόπουλος για το έπος του '87: «Είχε νεκρώσει η Ελλάδα...»

Metrosport Team14 Ιουνίου 2021

Για την επέτειο από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1987 μίλησε στο Metropolis 95.5 ο Νίκος Σταυρόπουλος. «Και ο Τσιτσιπάς και η Σάκκαρη θα βοηθήσουν το άθλημά τους. Η διαφορά είναι ότι το τένις είναι ατομικό άθλημα, ενώ το δικό μας ομαδικό. Αυτό που πετύχαμε εμείς ήταν μέγας άθλος σε παγκόσμιο επίπεδο και για εμάς ήταν ένα τεράστιο κοινωνικό γεγονός. Βγάλαμε τον απλό κόσμο έξω στη γειτονιά να πανηγυρίσει και το θυμόμαστε μετά από 33 χρόνια. Θυμάμαι πηγαίναμε για φιλικά παιχνίδια στην Ξάνθη και μας φιλούσαν οι γιαγιάδες σαν να ήμασταν παιδιά τους» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είχε νεκρώσει η Ελλάδα. Υπήρχαν πολύ λίγα αυτοκίνητα στους δρόμους, ήθελαν να δούνε όλοι αυτό το μεγάλο γεγονός. Στην αρχή δεν το πιστεύαμε, αν και το το '86 στο Παγκόσμιο είχαμε βγει 10οι. Την επόμενη χρονιά λέγαμε να πάμε στους «8». Προχωρούσαμε παιχνίδι με παιχνίδι ώσπου φτάσαμε στον ημιτελικό. Ποτέ δεν συνειδητοποιήσαμε ότι θα κάνουμε κάτι τεράστιο, αλλά στην πορεία είπαμε να πάρουμε ένα μετάλλιο. Την Εθνική Ρωσίας και την Εθνική Σερβίας τις βλέπαμε στην προπόνηση και τις θαυμάζαμε, ήταν ομάδες που τις τρέμαμε. Ξαφνικά τις κερδίσαμε...

Δεν είχαμε μεγάλη επαφή με τον έξω κόσμο, γιατί δεν υπήρχαν τα κινητά. Σιγά σιγά αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Ο κόσμος μετά τους αγώνες ήταν δεξιά και αριστερά στους δρόμους, ήξεραν ποιο είναι το λεωφορείο της εθνικής και φεύγαμε με μηχανάκια και διάφορα άλλα οχήματα». 

Για την διαφαινόμενη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο BCL σημείωσε: «Έχουμε ένα ραντεβού το βράδυ. Θα δηλώσουμε συμμετοχή. Θα δούμε τα οικονομικά, συμφωνώ ότι πρέπει ο ΠΑΟΚ να είναι στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά δεν θέλουμε να ξεφύγουμε γιατί ο κ. Χατζόπουλος με τον κ. Τριλυράκη έχουν βάλει τάξη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.