Σταυρίδης: «Σε 10 χρόνια δεν θα υπάρχουν διαιτητές, θα είναι μόνο με ρομπότ»

Metrosport Team18 Αυγούστου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Σταυρίδης.

Ο πρώην διεθνής διαιτητής μίλησε αναφορικά με την κατάσταση στην ελληνική διαιτησία, την κόντρα που υπάρχει μεταξύ ΕΠΟ και Superleague 1 αλλά και την τεχνολογία του VAR.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά ανέφερε: «Η Superleague 1, θέλει άλλα ονόματα και η ΕΠΟ άλλα ονόματα. Έχουμε αξιόλογους πρώην διαιτητές που μπορούν να βοηθήσουν στην αναβάθμιση, σε κάθε ένωση δεν υπάρχουν πάνω από 3-4 άτομα από Έλληνες διαιτητές οι οποίοι χρειάζονται στήριξη και θα χρειαστεί να φέρνουμε κάθε αγωνιστική διαιτητή από το εξωτερικό. Θα πρέπει να έχουμε και επαγγελματική διαιτησία»

Εν συνεχεία πρόσθεσε: «Ο κύριος κλάτενμπεργκ ήρθε μετά βαΐων και κλάδων και πολλά χρήματα, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με άλλον τρόπο αλλά βλέπω να υπάρχει μία κόντρα μελλοντικά με τον ίδιο και τον κύριο Μπένετ. Υπάρχει μία ταύτιση απόψεων μεταξύ τους, γιατί είναι από την ίδια σχολή».

Για το VAR, σημείωσε: «Το VAR διακρίνει έναν ικανό διαιτητή από έναν ανίκανο. Αν δείτε αγώνες στο εξωτερικό θα δείτε τις διαφορές στη χρήση του VAR, γιατί στην Ελλάδα το έχουμε παρεξηγήσει. Σε 10 χρόνια δεν θα υπάρχουν διαιτητές, αλλά ρομπότ. Το θέμα είναι ποιος θα χειρίζεται την τεχνολογία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.