Σταθόπουλος: «Ο Λουτσέσκου είχε παίκτες για τις στατικές φάσεις, αυτός ξέρει»

Metrosport Team01 Ιουνίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Στάθης Σταθόπουλος.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για τα «ψευτοενννιάρια» στο ποδόσφαιρο και την ενδεχόμενη επιστροφή του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ.

Μεταξύ άλλων, ο Στάθης Σταθόπουλος δήλωσε:

Για το «ψευτοεννιάρι» στο ποδόσφαιρο: «Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Δεν είναι τόσο καινοτομία. Στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου και των κλειστών αμυντικών συστημάτων δημιουργείται πρόβλημα στον μοναχικό φορ. Ένας βαρύς φορ ανάμεσα σε πολλά στόπερ είναι απομονωμένος. Με το πρέσινγκ και τα συστήματα με 5 αμυντικούς δημιουργήθηκε η ανάγκη για τη δημιουργία μια θέσης για έναν επιθετικό που κινείται ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου, ένα ψευτοεννιάρι.

Για να έχεις τέτοιον παίκτη χρειάζονται προσόντα που δύσκολα βρίσκεις σε έναν. Πρέπει να σκοράρει, να δημιούργει, να έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση για να αντέχει και στους δύο ρόλους, να έχει καλή ντρίμπλα και σουτ. Τα στοιχεία αυτά τα έχουν πολύ λίγοι που αποτελούν αναφορά. Πριν από τον Μέσι, που είναι το καλύτερο παράδειγμα, είναι ο Τότι, ο Φάμπρεγας, ο Φιρμίνο, ο Χάβερτς. Δεν είναι εύκολο να βρεις τέτοιους παίκτες. Δε χωράει σε όλες τις τακτικές, χωράει στο 4-3-3 ή τις παραλλαγές του».

Για μια πιθανή επιστροφή Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ: «Δεν αποκλείουμε παίκτες των προσόντων του Πρίγιοβιτς. Ο προπονητής που έρχεται γνωρίζει πολύ καλά γιατί τον επιλέγει. Στις στατικές φάσεις ο Λουτσέσκου είχε τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Πρίγιοβιτς, που του έδωσαν βαθμούς σε πολλά ματς. Αυτός ξέρει το σκεπτικό του. Ο Γκαρσία ήθελε περισσότερο ποδόσφαιρο κατοχής».

Για το νέο πρωτάθλημα: «Ο ΠΑΟΚ θα πρωταγωνιστήσει. Όμως θα κριθεί και στην ενίσχυση και των υπολοίπων ομάδων».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.