Όρθιος παρά τα... φάλτσα του Ιταλού που ήρθε για να δώσει το φιλί της ζωής στην ΑΕΚ

Δημήτρης Μπούζας04 Μαρτίου 2022

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα παιχνίδι που είχε ενδιαφέρον μέχρι το σημείο που ο VARίστας (;) οδήγησε τον Ιταλό ρέφερι στην αποβολή του Τσιγγάρα. Μέχρι τότε όλα έδειχναν και μάλιστα ολοκάθαρα ποια ομάδα στεκόταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και προϊδέαζαν θα τολμήσω να το διακινδυνεύσω μια νέα και άνετη νίκη των φιλοξενούμενων. 

Μια νίκη επί ενός αντιπάλου αδύναμου να σπάσει μια πολύ σκληρή παράδοση απέναντι σε μια ομάδα που έχει πλέον γίνει εφιάλτης του. Το να βγάλει από το τσεπάκι την κόκκινη ο Ιταλός στο 20΄και να αφήσει τον ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο προφανώς και ασχολίαστο. Αυτό όμως θα γινόταν αν έκανε το ίδιο σε αντίστοιχες περιπτώσεις με χαρακτηριστικότερη του Βράνιες που τον διατήρησε προκλητικά μέσα στο παιχνίδι, αποφεύγοντας σε αλεπάλληλα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα του, να ντουμπλάρει την πρώτη κίτρινη που είχε, αν και αυτή η πρώτη κίτρινη ήταν εξ αρχής και σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης για τον Τσιγγάρα, από μόνη της κόκκινη. Και δεν ήταν το μόνο περίεργο και αξιοκατάκριτο. 

Είδαμε περιπτώσεις εξόφθαλμων φάουλ σε κρίσιμες φάσεις, με τους φιλοξενούμενους να πλησιάζουν με καλές προϋποθέσεις την εστία του Τσιντώντα, έχοντας την ευκαιρία να δημουργήσουν σοβαρές προοπτικές και τον Ιταλό να κλείνει τα μάτια του, να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί και τους γηπεδούχους από το πουθενά να δημιουργούν επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Θα προσθέσω και το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Βράνιες στο φινάλε της αναμέτρησης, παρά το γεγονός ότι είμαι σίγουρος ότι οι γνωστοί μυαλοπώλες και οι αφ υψηλού κρίνοντες, δεν θα κάνουν τον κόπο να το συμπεριλάβουν στην δική τους κριτική. 

Όπως επίσης και την καθοριστική φάση των τελευταίων δευτερολέπτων, που έκλεισε τα μάτια του και άφησε να εξελιχθεί μια φάση οφσάιντ, από την οποία μπορούσε να προκύψει αλλοίωση αποτελέσματος. Θεωρώ πως η χθεσινή διαιτησία παρά το γεγονός ότι στο σύνολο της και στις περισσότερες λεπτομέρειες έδειχνε μια πρόθεση αντικειμενικής συμπεριφοράς, στην ουσία και επί του πρακτέου έδινε αφορμή για υποψίες δικαιολογημένες. Το ιταλικό τιμ (ρέφερι και VARίστας) έμοιαζαν να θέλουν να δώσουν το φιλί της ζωής σε μια ομάδα που το χρειαζόταν όσο τίποτε άλλο, προκειμένου να μην καταρρεύσει ολοκληρωτικά. 

Οι Ενωσίτες για λόγους ψυχολογίας, γοήτρου και επικοινωνίας, μπήκαν στο γήπεδο έχοντας μοναδικό σκοπό το τρίβαθμο. Δεν τα κατάφεραν όμως παρά την βοήθεια που τους δόθηκε. Πέραν αυτών που αναφέραμε παραπάνω και επικεντρώνοντας την άποψη μας στην εμφάνιση του ΠΑΟΚ, μπορούμε να πούμε ότι όλοι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν έδωσαν την δική τους μάχη για να αποφευχθεί μια προδιαγεγραμμένη - όπως μπορούσε να χαρακτηριστεί – ήττα, με το ντεζαβαντάζ να παίζουν 70 ολόκληρα λεπτά με παίκτη λιγότερο. 

Η διαχείριση από πλευράς Λουτσέσκου επιτυχής και εξαιρετική. Συνοψίζοντας λοιπόν θεωρούμε ότι η προσφορά κόουτς και παικτών ήταν αξιόλογη και καθοριστική για να αποφύγει ο ΠΑΟΚ την «εκτέλεση». Και κάτι ακόμη. Σπάνιες οι αναφορές από τον σχολιαστή της COSMOTE το ότι ο ΠΑΟΚ έπαιζε επί 70 ολόκληρα λεπτά, έχοντας το αριθμητικό μειονέκτημα. Κρατήσαμε σαν επίλογο το γεγονός ότι την διατήρηση της παράδοσης υπερασπίστηκε και υπέγραψε ο πρώτος σκόρερ του δικέφαλου και του εθνικού πρωταθλήματος, χαρισματικός Σλοβένος εκτελεστής.

ΥΓ1: Το αποτέλεσμα στο Φάληρο αποχαρακτήρισε τον Αστέρα της Τρίπολης, κατατάσσοντας τον εκτός του ερυθρόλευκου περιγύρου, παρά το γεγονός ότι επί έτη πολλά θεωρούνταν το πιο πιστό παράρτημα του λιμανιού.

ΥΓ2: Απάντηση στις ηλιθιότητες του Προτοσάλτε για το μεροκάματο των βορείων. Ο Σαββίδης ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του «Πόρτο Καράς» για να φιλοξενήσει όλους τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Πέρα βέβαια από το γεγονός ότι η έμπιστη του Μαρία Γκοντσάρεβα ήταν η πρώτη που καταδίκασε την ρωσική εισβολή και μάλιστα δύο φορές, απαιτώντας να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.