Στάμος: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει μήνυση σε Αυγενάκη και στα μέλη της ΕΕΑ»

Metrosport Team28 Ιανουαρίου 2020

Την πολιτική που θα πρέπει να χαράξει ο ΠΑΟΚ στην υπόθεση της καταγγελίας του Ολυμπιακού ανέλυσε στο Metropolis 95.5 ο Μάκης Στάμος.

Ο γνωστός δικηγόρος μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» και υποστήριξε πως ο Δικέφαλος θα πρέπει να έχει πιο επιθετική νομική προέγγιση στην υπόθεση.

Τόνισε δε ότι θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να προχωρήσει στην κατάθεση μηνύσεων κατά του Λευτέρη Αυγενάκη και των δύο νέων μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάκης Στάμος:

Για την υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης: «Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή τα τεκταινόμενα της συγκεκριμένης υπόθεσης και πραγματικά στενωχωριέμαι για την κατάντια του ελληνικού κράτους. Διότι εμείς που δώσαμε τη δημοκρατία στον κόσμο, φτάσαμε μετά από 2500-3000 χρόνια να την ξεφτιλίζουμε. Η δημοκρατία έχει δύο ακούραστους φρουρούς, τη δικαιοσύνη και την ισότητα. Οταν αυτοί οι φρουροί δεν υπάρχουν οι δημοκρατία αλώνεται. Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι ντροπή για τη δημοκρατία μας. Συμφωνώ με τον κ. Μπέο, οι ιθύνοντες στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να ακολουθήσουν μία πιο επιθετική νομική αντιμετώπιση στην υπόθεση. Θα έπρεπε να έχουν υποβάλλει αίτημα εξαίρεσης, πράγμα που δεν έγινε, και ο γέγονε γέγονε.

«Τώρα ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να καταθέσει μήνυση για κατάχρηση εξουσίας γιατί ο κ. Αυγενάκης καταχρώμενος την εξουσία ως υπουργός της Κυβέρνησης, χειραγώγησε την απόφαση της ΕΕΑ διορίζοντας εν μέσω εκκρεμοδικίας δύο νέα μέλη στην επιτροπή τα οποία και ψήφισαν εναντίον του ΠΑΟΚ για να ευνοήσουν τον Ολυμπιακό και αυτό είναι οφθαλοφανές. Είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει προτού πάνε στην Πειθαρχική Επιτροπή.

Δεύτερον, πρέπει να κατατεθεί μήνυση κατά του προέδρου της Επιτροπής και των δύο μελών για παράβαση καθήκοντος και εναντίον του κ. Αυγενάκη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Υπάρχουν νομικά ευτράπελα. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο εισηγητές με διαφορετικές εισηγήσεις και να αποφαίνεται μία επιτροπή η οποία εκτός από τον πρόεδρο που είναι πρώην δικαστικός και ένα ακόμα μέλος που είναι δικηγόρος, οι υπόλοιποι είναι άσχετοι με τα νομικά. Και να κρίνουν μια τέτοια σοβαρή υπόθεση χωρίς να υπάρχει πλήρης αιτιολόγηση. Εδώ απαιτείται βεβαιότητα και ισχυρή αιτιολόγηση σε όλες τις εκφάνσεις της σκέψης της νομικής. Απο πού κι ως πού αυτοί κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, όταν τα περισσότερα μέλη της επιτροπής δεν γνωρίζουν τα νομικά γιατί δεν είναι δικηγόροι.

Το τρίτο πράγμα που πρέπει να γίνει από τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ είναι να ζητήσουν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τόσο του προέδρου της ΕΕΑ όσο και των μελών της για να διαπιστωθεί με ποιους μίλησαν το επίμαχο διάστημα από την καταγγελία του Ολυμπιακού μέχρι την έκδοση της εισήγησης. Οπως έγινε στην υτπόθεση Τζήλου όπου διαπιοστώθηκαν οι επαφές και οι επικοινωνίες ύποπτων προσώπων, το ίδιο πρέπει να συμβεί κι εδώ. Κι αυτό ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να περιμένει να το κάνει αυτεπαγγέλτως η πολιτεία, πρέπει να το ζητήσει ο ίδιος».

«Να στείλει επιστολές»

«Από κει και πέρα, να αποσταλεί επίσημα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ μια επιστολή στον πρωθυπουργό όπου θα του επισημαίνει όλες αυτές τις παρατυπίες. Δεν θα μιλήσει για την ουσία της υπόθεσης, γιατί ο πρωθυπουργός δε θα ασχοληθεί. Θα του πει όμως ότι ο υπουργός του όρισε δύο νέα μέλη εν μέσω εκκρεμοδικίας, για τις δύο εισηγήσεις. Θα του αναφέρει ότι ένα μέλος δεν ψήφισε. Είναι γελοιότητα να λέει ένα μέλος της επιτροπής “εγώ δεν ψηφίζω γιατί δεν γνωρίζω την υπόθεση”. Κι αν δεν τη γνώριζε, να τον έβαζε ο πρόεδρος, ο πρώην δικαστικός, να τη διαβάσει. Είναι αιτιολογία στη δημοκρατία μας να υπάρχει άνθρωπος ο οποιος δεν ψηφίζει γιατί δεν είναι ενημερωμένος και να το δέχεται ο πρόεδρος; Επίσης ενώ η επιτροπή συνεδριάζει και εκδίδει αποφάσεις κάθε Πέμπτη, αυτή τη φορά έγινε Δευτέρα στις 6 η ώρα. Ολα αυτά να τα θέσουν ενώπιον του πρωθυπουργού, για τις παρατυπίες του υφισταμένου του, του κ. Αυγενάκη, και να τον πιάσει ο Πρωθυπουργός και να του πει “πώς όρισες εν μέσω εκκρεμοδικίας δύο άτομα από τον Πειραιά”. Δήλαδή αν γινόταν το αντίστροφο, στη θέση του ΠΑΟΚ να ήταν ο Ολυμπιακός, θα πήγαινε να διορίσει δύο Θεσσαλονικείς; Με αυτά τα πρωτόγνωρα πράγματα καταλύεται η δημοκρατία, είμαι αγανακτισμένος. Αυτά ο ΠΑΟΚ πρέπει επισήμως να τα ψέξει. Με μηνύσεις και αναφορές. Καλά είναι τα λόγια. Σε 10-20 μέρες θα μας καλέσει το πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ, θα ελέγξει τη νομική βασιμότητα και αν αυτή δεν υπάρχει, έχει τη δυνατότητα να απορρίψει την εισήγηση ως νομικά απαράδεκτη και ανεπίδεκτη δικαστικής εκτιμήσεως. Θέλω στην Πειθαρχική Επιτροπή να εμφανιστεί ο κ. Σαββίδης. Δεν γίνεται να πηγαίνουν μόνο οι δικηγόροι και να μην εμφανίζεται ο άμεσα θιγόμενος.

Επίσης με επίσημη επιστολή της προς τον Αρειο Πάγο, να ζητάει εξηγήσεις η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την περίεργη κωλυσιεργία στην υπόθεση Τζήλου. Πρέπει να έχουμε επιθετική νομική αντιμετώπιση στοπ συγκεκριμένο θέμα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.