Στάμος: «Δεν κατέθεσαν εναντίον του Ολυμπιακού, δεν αρκεί η πιθανολόγηση για τον εισαγγελέα»

Metrosport Team18 Δεκεμβρίου 2020

Ο νομικός, Μάκης Στάμος, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την πρόταση του εισαγγελέα στη δίκη των «στημμένων». «Η διαφθορά στο ποδόσφαιρο είναι παγκόσμια. Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί και ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ, ο Μπλάτερ, κατηγορήθηκαν για δωροδοκία. Αν υπάρχει διαφθορά σε τέτοιες ομοσπονδίες δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει η κόπρος του αυγεία και δεν έχει βρεθεί ο Ηρακλής να την καθαρίσει» είπε αρχικά και συνέχισε:  

«Φυσικά και θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Αν, όμως, δεν υπάρχουν τα στοιχεία πολύ σωστά ο εισαγγελέας έκανε αυτή την πρόταση. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Αν θεωρήσω ότι το τανγκό είναι αξιόποινη πράξη χρειάζονται δύο άτομα. Αν κάποιος το καταγγείλει, και πει ο Μπούζος και ο Στάμος χορεύαν τανγκό και κινηθεί ποινική διαδικασία μπορεί να παραπεμφθούμε. 

Αλλά όταν κληθούμε στο ακροατήριο και ερωτηθούν οι μάρτυρες αν χορεύαν τανγκό και οι δύο και πουν μόνο ο ένας, θα ερωτηθούν δεν είδατε τον άλλον; Αν πουν όλοι δεν τον είδαμε, δεν μπορεί να κάνει κάτι. Εναντίον του Ολυμπιακού δεν καταθέτει κανείς, κάνουν τα παγώνια. Δεν κατονόμασαν τον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα είναι δεσμευμένος ο εισαγγελέας να κάνει μία πρόταση. Δεν αρκεί η πιθανολόγηση για να καταδικαστεί κάποιος. 

Η συμμορία είναι κακούργημα, αν τυχόν δεν αποδειχθεί, που δεν αποδείχθηκε, η πρόταση του εισαγγελέα είναι αθωωτική. Το δικαστήριο δεν ξέρω τι απόφαση θα πάρει. Δεν καταθέτουν οι μάρτυρες για τους δικούς τους λόγους. Ο εισαγγελέας είναι επιφορτισμένος με το καθήκον της αλήθειας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.