Το μεγάλο και απόλυτα δίκαιο παράπονο της Σταματοπούλου: «Βγήκα εκτός πινάκων γιατί οι χώρες δεν ήταν οχτώ»

Metrosport Team23 Ιουνίου 2022

Για το νόμο που δεν τους επιτρέπει να αναγνωριστεί η επιτυχία και η υπάρξει η ανάλογη πριματοδότηση μίλησε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο». Η Ελληνίδα παραολυμπιονίκης δεν μπορούσε να κρύψει το παράπονό της. Και δίμαια...

Συγκεκριμένα, είπε:

«Ήταν απίστευτη η χαρά μου για το μετάλλιο. Δεν τα έχουμε πολύ εύκολα οι Έλληνες καθώς οι συνθήκες είναι δύσκολες. Για μένα ήταν κατόρθωμα. Παλαιότερα αγωνιούσα αν θα είμαι στην τρίτη θέση. Με στεναχώρησε ότι για ακόμη μια χρονιά, ως κακο αστείο μοιάζει, ενώ κατακτώ μετάλλια και προκρίσεις λόγω ενός άδικου νόμου να βγαίνεω από τον πίνακα των επιτυχόντων. Αυτό συμβαίνει γιατί είμαστε 11 με 15 αθλητές και δεν έχουμε οχτώ χώρες. Έτσι βγαίνω έξω από τον πίνακα  και δεν έχω πριμοδότηση. Αν υπήρχε και όγδοη χώρα, θα έπαιρνα 30.000. Ο νόμος αυτός υπάρχει λόγω μετατροπής του 2016.

Ξέρετε ότι σαν αθλητές τα πληρώνουμε σχεδόν όλα μόνοι μας. Στο πρωτάθλημα δεν ήταν η Ουκρανία. Δεν τα βάζω με τη χώρα. Δεν φταίει ο πόλεμος. Υπήρχαν αθλητές σε άλλες κατηγορίες από την Ουκρανία αλλά στη δική μου δεν ήρθαν οι αθλήτριες. Δεν μου φταίνε σε κάτι οι αθλήτριες, όμως, δεν γνωρίζουν τους νόμους μας. Φυσικά, βρισκόμαστε στο 2022 και υπάρχει πόλεμος και εγώ κλαίγομαι για κάτι τέτοιο. Νιώθω άσχημα. Δεν θέλω να το κάνω αυτό αλλά η ίδια η χώρα μας, η Ελλάδα, μας απωθεί. Είναι έξι αθλητές στη δική μου κατάσταση. Στείλαμε αίτημα να αλλάξει ο νόμος αλλά δεν έγινε αποδεκτό. Βρίσκουν πάντα δικαιολογίες. Μαζέψαμε και υπογραφές αλλά δεν ήμασταν αρκετοί για να αλλάξει ο νόμος ».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.