Σταματιάδης: «Το τένις να μπει μέσα στο DNA της ελληνικής κοινωνίας»

Metrosport Team01 Απριλίου 2021

«Το τένις να μπει μέσα στο DNA της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Τένις, Δημήτρης Σταματιάδης.

«Στην καλύτερη εποχή εκλέγομαι πρόεδρος και το μομέντουμ είναι απίστευτα θετικό για το τένις. Το άθλημά μας είναι το πιο ασφαλές μέσα στην πανδημία. Θέλουμε να εκτοξευτεί ακόμα περισσότερο το τένις. Πρέπει να γίνει δουλειά και προγραμματισμός. Ο Στέφανος και η Μαρία είναι μικροί ηλικιακά. Δεν πρέπει να το αντιμετωπίσουμε πρόσκαιρο και αυτά τα παιδιά έχουν πολλά χρόνια ακόμα για να πρωταγωνιστούν. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα πλάνο τετραετίας και να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το άθλημα και να μπει μέσα στο DNA της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή να γίνει ότι και με τον Γκάλη στο μπάσκετ. Θέλουμε όλη η Ελλάδα να παίζει τένις. Εδώ και πολλά χρόνια το τένις έχει ανοίξει. Δεν υπάρχει μέρος στην Ελλάδα που δεν έχει χώρο για να παίξεις τένις. Είναι ένα άθλημα για πολλούς. Για να μάθεις σωστά τένις, πρέπει να πας σε σωματείο. Γήπεδα και σωματεία ευτυχώς υπάρχουν. Το κόστος δεν είναι μεγάλο για όποιον θέλει να μάθει και να μπει σε κάποια ακαδημία. Για να κάνεις πρωταθλητισμό είναι άλλη κουβέντα. Το να κάνεις ένα μεγάλο τουρνουά είναι ένα όνειρο πολλών. Έχει μεγάλες δυσκολίες, καθώς το κόστος του ξεπερνάει το 1.5 εκατ. ευρώ. Μετά χρειάζεται για να είναι επιτυχημένο να παίξει ο Στέφανος για να προσελκύσει κόσμο και να του κάνεις ένα κλειστό συμβόλαιο τουλάχιστον τριετές. Πρέπει να βρεθούν χορηγοί, ιδιωτικές πρωτοβουλίες, αλλά και από το κράτος να υπάρχει συνεισφορά».

Και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με τον κ. Μπουρλά ήμασταν μαζί στο σχολείο και έχουμε χαθεί πάρα πολλά χρόνια. Αυτή που έχουν την τιμή να έχουν θέσεις είναι καλό να προβάλλουν τον Άρη και να ενισχύσουν αυτή την τεράστια και ιστορική ομάδα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.