Σταματιάδης: «Μεγάλο ρόλο στην άνοιξη του ελληνικού τένις Τσιτσιπάς και Σάκκαρη»

Metrosport Team15 Ιουνίου 2021

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Δημήτρης Σταματιάδης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την επιτυχία των Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκκαρη που δημιουργούν εξαιρετικές προϋποθέσεις ώστε το Τένις να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ότι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη πέτυχαν σπουδαίες διακρίσεις στο Roland Garros:

«Τα παιδιά τα πάνε καλά, είναι γεγονός. Αυτό που πέτυχαν ήταν κάτι πάρα πολύ σημαντικό στο Roland Garros. Από τη στιγμή που ο Στέφανος φτάνει να παίζει τελικό, νομοτελειακά κάποια στιγμή θα κατακτήσει μια πολύ μεγάλη διοργάνωση. Σε κάθε τουρνουά πηγαίνει ακόμη καλύτερα. Θα κατακτήσει και ένα και δύο Grand Slam. Το μέλλον είναι δικό του».

Για το τι σημαίνει αυτό για το Τένις:

«Το Τένις γενικά τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πολύ στην Ελλάδα. Χιλιάδες κόσμου παίζει τένις σε όλες τις ηλικίες και ειδικά πολλά παιδιά. Είναι το άθλημα όλων των ηλικιών. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη άνθιση, εκτόξευση θα έλεγα. Οι μεγάλες επιτυχίες του Στέφανου και της Μαρίας έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην άνοιξη του ελληνικού τένις».

Για το ότι το τένις καθήλωσε χιλιάδες Ελλήνων:

«Είναι αλήθεια. Την ΕΡΤ τη βλέπει πολύς κόσμος και υπήρξε μεγάλη προβολή. Κόσμος που δεν είχε σχέση με το άθλημα παρακολούθησε όλο τον αγώνα και όλους τους αγώνες. Μιλάμε για 3-4 ώρες τένις. Έκαναν τη γνωριμία τους με το άθλημα, είναι πολύ μεγάλο κέρδος».

Για το πώς θα το εκμεταλλευτεί αυτό η Ομοσπονδία:

«Πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί,. Είναι μεγάλο στοίχημα για την ομοσπονδία και όλους όσους έχουν σχέση με τον ελληνικό αθλητισμό. Οι επιτυχίες δεν πρέπει να περνάνε χαμένες. Έρχονται κι άλλα παιδιά από πίσω. Ο Στέφανος και η Μαρία έχουν μπροστά τους πολλά και καλά χρόνια στο τένις. Πρέπει να το αξιοποιήσουμε, όχι μόνο για τώρα περιστασιακά. Πρέπει να κάνουμε προγραμματισμό σε βάθος χρόνου, με περισσότερα γήπεδα σε συνεργασία με τους Δήμους, με την ιδιωτική πρωτοβουλία, για καλύτερες συνθήκες στα γήπεδα… Είναι ένα πολύ μεγάλο παζλ που πρέπει να συνδεθεί και να προχωρήσει μεθοδευμένα για να παράγει αποτέλεσμα».

Για το αν είχε επικοινωνία με τον Τσιτσιπά:

«Με τον Στέφανο δεν μίλησα. Είχαν το γεγονός του θανάτου της γιαγιάς του. Το ξέραμε και δεν θέλαμε να επηρεαστεί. Σήμερα είναι η κηδεία και σκοπεύω να μιλήσω μαζί του το βράδυ. Θα πάει στην Ολλανδία, είναι συνέχεια σ’ ένα ταξίδι, σ’ ένα αγωνιστικό πρόγραμμα. Θα έχουμε τη χαρά σαν Ελλάδα να παίξουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τη χώρα μας. Στοίχημα είναι να δούμε Ολυμπιακό μετάλλιο από το τένις. Είναι μια προσπάθεια να παίξουν και διπλό ο Στέφανος με τη Μαρία. Θα έχουμε την Εθνική Ανδρών με τη Λετονία τον Σεπτέμβριο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.