Στα βαθιά και στα δύσκολα να... «δείξουν χαρακτήρα»

Δημήτρης Μπούζας31 Μαρτίου 2021

Ενώ το ΠΑΟΚτσήδικο ρεπορτάζ στο σύνολο του (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) ασχολείται με τα όσα εξαγγέλονται μέσω ανεπισήμων διαρροών για τον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου, κάτι που δεν διαφέρει από τη συνηθισμένη τακτική αντιπερισπασμού των πρόθυμων να ξεχαστούν τα μέχρι χθες τραγικά και ασυγχώρητα, η επικαιρότητα κινείται κι επικεντρώνεται στα... τρέχοντα και ζέοντα.

Τα οποία αφορούν την εξέλιξη των πλέι οφ, όπως και την φάση των ημιτελικών του κυπέλλου. Έχουν βέβαια ενδιαφέρον και τα ανεπισήμως και σε μερικές των περιπτώσεων και σκοπίμως διαδιδόμενα για το «αύριο», αλλά αυτή τη στιγμή εκείνο που προηγείται είναι το σήμερα.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ εθισμένοι στα κατευναστικά και καταπραϋντικά δημοσιογραφικά σκευάσματα, έχουν κάθε λόγο αυτή την φορά να τα αγνοήσουν μέχρι να δουν «φως» στο τούνελ. Έτσι περιορίζουν το ενδιαφέρον και την προσοχή τους στην προσπάθεια της ομάδας τους για να κερδίσει ένα μέρος από την χαμένη χρονιά, κατακτώντας τους δύο στόχους που έχει μπροστά της.

Η ευρωπαϊκή θέση και ο τελικός του κυπέλλου, αποτελούν το διπλό στοίχημα και το αντίστοιχο διπλό κίνητρο. Τα πλέι οφ ξεκίνησαν με τον κόουτς και τους παίκτες του να αιφνιδιάζουν ευχάριστα με την αλλαγή εικόνας και συμπεριφοράς και με την άνετη νίκη επί ενός αντιπάλου που θα τον αντιμετωπίσουν πολύ σύντομα άλλες δύο φορές. Οι υποχρεώσεις της Εθνικήςδιέκοψαν τη δραστηριότητα για ένα δεκαπενθήμερο, το οποίο βέβαια εκμεταλλεύτηκαν οι διαγωνιζόμενες ομάδες (ανάμεσα τους και ο ΠΑΟΚ) για να πάρουν ανάσες και για να βρουν λύσεις με τα όποια προβλήματα τραυματισμών έχουν. Την Κυριακή κλείνει τον κύκλο της η ευεργετική διακοπή και η επιστροφή ιδιαίτερα για τον ΠΑΟΚ σημαίνει μια διπλή και καθοριστική έξοδο στην Αθήνα.

Απέναντι του ο Παναθηναϊκόςτου Μπόλονι για τα πλέι οφ και η ΑΕΚγια τον ημιτελικό του κυπέλλου. Κυριακή και Τετάρτη τα δύο καθοριστικά βήματα. Στα βαθιά και στα δύσκολα λοιπόν ο Πάμπλο και οι παίκτες του, έχοντας νωπές τις εμπειρίες τους από τις πρόσφατες αναμετρήσεις τους και με τις δύο αθηναϊκές ομάδες, καλούνται να κρατήσουν ανοιχτό το δρόμο που οδηγεί στις διεκδικήσεις τους.

Θεωρώντας δεδομένη την καλή ψυχολογία που έχουν μετά την τελευταία εξαιρετική τους εμφάνιση, εικάζεται ότι θα επιδιώξουν να επιβεβαιώσουν πως αυτή η αλλαγή δεν ήταν μια παρένθεση, αλλά η υπόσχεση και η επιβεβαίωση ότι θα διεκδικήσουν με το ίδιο πάθος και με τον ίδιο χαρακτήρα τους αντιπάλους τους. Όσο για τα ανεπισήμως εξαγγελόμενα που αφορούν το νέο σχεδιασμό, ας κάνουμε λίγη υπομονή. Για την ώρα μπήκαν κάτω από το χαλάκι και πάλι όσα στρεβλά και απερίσκεπτα προκάλεσαν τον αβέβαιο και ασταθή βηματισμό του «όλου οργανισμού ΠΑΟΚ» και ιδιαίτερα της ομάδας.

ΥΓ1: Έβλεπαν οι ΠΑΟΚτσήδες τον Παυλίδη κι έτριβαν τα μάτια τους και αναρωτιούντουσαν μόλις πληροφορήθηκαν ότι ο ταλαντούχος αυτός παίκτης είναι ένα ΠΑΟΚτσάκι από τη Νεάπολη που βγήκε από τις ακαδημίες του Παναγιώτη Κερμανίδη (11 χρόνια σε αυτές), πως δεν τον ανακάλυψαν τα σαϊνια του ασπρόμαυρου σκάουτινγκ και οι ξενόφερτοι αλεξιπτωτιστές τεχνικοί διευθυντές.

ΥΓ2: Κούγιας...μαινόμενος! Δεν του άρεσαν καθόλου οι εξελίξεις στην ΕΠΟ. Φυσιολογική οργή και απογοήτευση από τη στιγμή που απέτυχε η ντρίμπλα του Αυγενάκη, ο οποίος επιχείρησε για μια ακόμη φορά να εξυπηρετήσει τα σχέδια του λιμανιού.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.