Στα όρια του ψυχολογικού προβλήματος

Βασίλης Βλαχόπουλος21 Φεβρουαρίου 2022

Είναι από τις περιπτώσεις όπου οι λογικές εξηγήσεις πάνε περίπατο και μοιραία οδηγείσαι στον ψυχολογικό παράγοντα για την ερμηνεία καταστάσεων σαν αυτή στο «Κλ. Βικελίδης». 

Γιατί δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά αυτό που συμβαίνει με τον φετινό Αρη, μια ομάδα με τρομερή αδυναμία στην εκτέλεση σε σημείο ανικανότητας στο γκολ. Σε σημείο επίσης να υποθέτεις ότι αποτελεί το βασικό αντικείμενο συζήτησης εντός των αποδυτηρίων, έχει εισχωρήσει στην ψυχή και το μυαλό όλων, με συνέπεια να γιγαντωθεί σε ψυχολογικό πρόβλημα. 

Δεν ερμηνεύεται διαφορετικά αυτό που συνέβη (και) χθες με τις ξεκάθαρες ευκαιρίες που πέταξε στα σκουπίδια ο Αμπουμπακαρ Καμαρά, την απίστευτη φάση του Μπαντού Ντιαγέ, του Λούκας Σάσα και τουλάχιστον 1-2 ακόμη. Αυτή η ομάδα από το ξεκίνημα της χρονιάς δεν πληρώνει απλά το τίμημα της αδυναμίας της στο γκολ, αλλά αν αποκλειστεί και από τα Playoffs θα ξέρει πολύ καλά τον λόγο.

Ο Τόλης Τερζής είπε μετά το παιχνίδι ότι αν μια ομάδα άξιζε να κερδίσει αυτός είναι ο Αρης. Η βάση αυτής της άποψης έχει να κάνει με τις ευκαιρίες. 

Συνολικά στο παιχνίδι, οι «κίτρινοι» αντιμετώπισαν μια καλύτερη ομάδα γιατί ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα, καλύτερη δομή σαν ομάδα, είχε πιο ξεκάθαρες ποδοσφαιρικές ιδέες αλλά επιβεβαίωσε τη δική του αδυναμία, όταν έχει απέναντί του μια σοβαρή αμυντική τετράδα. Ο Λουτσέσκου έκανε αυτό που συνηθίζει να κάνει, να λέει εξυπνάδες σε επίπεδο πρόκλησης, οπότε ούτε οι δικές του απόψεις προκάλεσαν εντύπωση.

Η ουσία για τον Αρη είναι ότι μετά από αυτή την ισοπαλία, η συμμετοχή του στα Playoffs εξαρτάται από την απόφαση του CAS εκτός κι αν κάνει το 3Χ3 που είχε ο Τόλης Τερζής και παράλληλα σκοντάψουν οι αντίπαλοί του.

 Εν τέλει, οι «κίτρινοι» οδηγήθηκαν στο σημείο που ήθελαν να είχαν αποφύγει και στην πραγματικότητα θα το είχαν καταφέρει αν είχαν τη στοιχειώδη αποτελεσματικότητά στα τελευταία παιχνίδια. 

Παράλληλα, διαπιστώνουν τη σημασία ενός άγραφου κανόνα του ποδοσφαίρου που λέει ότι… «όταν δεν μπορείς να κερδίσεις, τουλάχιστον μη χάνεις». Κι αυτές οι ήττες από ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλο, πλέον απέκτησαν πολύ μεγάλη αξία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.