Στα «ίσως» του Σάκιτς, το 90λεπτο του Άρη

Μάνος Χατζάκης29 Νοεμβρίου 2020

Πόσο τοις εκατό του Άρη, τον οποίο βλέπαμε στις επτά αγωνιστικές, εμφανίστηκε στο όγδοο παιχνίδι της φετινής Super League με αντίπαλο τον Ολυμπιακό;

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να μιλήσει για το ποσοστό, που θεωρεί ότι ανταποκρίνεται στην εμφάνιση των “κιτρινόμαυρων” απέναντι στη -θεωρητικά- καλύτερη ομάδα του Πρωταθλήματος, αν και αντικειμενικά δεν έφτασε ούτε στο 30% της δυναμικής των “κιτρινόμαυρων”.

Συνήθως, η κριτική γίνεται από τη στιγμή που δύο ομάδες “λιώνουν” τα κορμιά τους, με σκοπό την κατάκτηση των τριών βαθμών, η οποία -εν προκειμένω- είχε το διακύβευμα της πρώτης θέσης.

Ποια κριτική να γίνει, ακριβώς, στο εν λόγω παιχνίδι, όταν ο Άρης έπαιξε -βάσει δυνατοτήτων- περίπου για 20 λεπτά; Κριτική θα γινόταν, αν οι ποδοσφαιριστές του Άκη Μάντζιου αγωνίζονταν σύμφωνα με το δείγμα των προηγούμενων εμφανίσεών τους.

Αντί, λοιπόν, κριτικής, παραθέτουμε τα “ίσως” του Εμάνουελ Σάκιτς, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογήσει την εικόνα της ομάδας του, μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι.

“Εκ των υστέρων πολλά μπορούμε να πούμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε. Στο πρώτο γκολ ήμασταν λίγο άτυχοι. Ίσως θα μπορούσαμε να αμυνθούμε λίγο καλύτερα, αλλά όχι ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά διαφορετικά”, είπε ο Αυστριακός μπακ και συμπλήρωσε την τριάδα με άλλα δύο.

“Ίσως έλειπε η καλή τελευταία πάσα σε κάποιες φάσεις και περισσότερο θάρρος (...), ίσως έπρεπε να το πιστέψουμε περισσότερο, για να δημιουργήσουμε κίνδυνο στον αντίπαλο”.

Τρία “ίσως”, τα οποία επεξηγούν, γιατί δε χωρά κριτική στο χθεσινό ντέρμπι του “Κλ. Βικελίδης”.

Ο Άρης εκτέθηκε δύο φορές στην άμυνα και δέχθηκε δύο γκολ, δεν είχε την καλή, τελευταία πάσα, για να δημιουργήσει ευκαιρίες και δεν διέθετε τρία βασικά συστατικά, για να αγχώσει τους Πειραιώτες: Θάρρος, πάθος και μαχητικότητα.

Ο -πλήρης και χωρίς προβλήματα- Άρης δεν πίστεψε όσο έπρεπε στη νίκη, επιτρέποντας στον ελλιπή, κουρασμένο και άχρωμο Ολυμπιακό να φύγει με το “διπλό” από το Χαριλάου.

Αν διέθετε όλα τα παραπάνω, σε ικανοποιητικό ποσοστό, ίσως, να ήλπιζε σε κάτι καλύτερο.

Τα “ίσως” και τα “αν”, όμως, δεν γράφουν ιστορία.

Υ.Γ: Οι πάντες κατάλαβαν ότι το 4-3-3 εξέθεσε τον Άκη Μάντζιο, γιατί -άθελά του- έβγαλε εκτός ρυθμού βασικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν βοήθησαν στο ελάχιστο. Η ταυτόχρονη παρουσία Τζέγκο, Σάσα και Ματίγια δεν έφερε αποτελέσματα και αντί να προσθέσει, αφαίρεσε θετικά στοιχεία της ομάδας.

Υ.Γ 2: Η ήττα από τον Ολυμπιακό πρέπει να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά, ώστε ο Άρης να περάσει από τη Λάρισα την προσεχή Τετάρτη. Οι Θεσσαλονικείς έχουν ποδοσφαιριστές στις κατάλληλες θέσεις και ο Μάντζιος, προφανώς, το ξέρει καλύτερα από όλους μας. Απλώς, χθες οι επιλογές του αποσυντόνισαν το σύνολο.

Υ.Γ 3: Μιας που αναφέραμε για έλλειψη πάθους και μαχητικότητας, οι μηδέν κάρτες, ας αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ προπονητή και ποδοσφαιριστών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.