Στα 23 ευρώ ο γύρος και πάνω από 5 ευρώ ένα σουβλάκι στη Μύκονο

Metrosport Team23 Μαΐου 2022

Οι αυξήσεις που καταγράφονται στη Μύκονο αγγίζουν τα όρια της αισχροκέρδειας, με αρκετούς τουρίστες να μετανιώνουν για την επιλογή της ως τουριστικού προορισμού.

Μετά το περιστατικό με τα πανάκριβα καβουροπόδαρα των εκατοντάδων ευρώ, αρκετοί από τους τουρίστες του νησιού στράφηκαν σε άλλου είδους διατροφή, πιο γρήγορη και… παραδοσιακή, όπως το σουβλάκι.

Όμως και εκεί, οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα, με το σουβλάκι να ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τα 5 ευρώ στα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων.

Κοντεύει τα 4 ευρώ το σουβλάκι

Όπως φαίνεται οι αυξήσεις στο σουβλάκι είναι γενικότερο φαινόμενο, και θα συνεχιστούν όσο αυξάνονται οι τιμές σε ενέργεια και πρώτες ύλες.

Μπορεί μέχρι πρόσφατα το σουβλάκι να χαρακτηριζόταν ως η «φθηνή λύση» για φαγητό, πλέον όμως για να φάει σουβλάκια μια οικογένεια χρειάζονται περίπου 20 ευρώ.

Μιλώντας στο OPEN, ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στο Χαϊδάρι Άρης Χρονόπουλος σημείωσε ότι στις αρχές του χρόνου το τυλιχτό κόστιζε 2,70 ευρώ. Στη συνέχεια αναγκάστηκε να το αυξήσει τον Μάρτιο στα 3€ και τον επόμενο μήνα θα φτάσει τα 3,30 ευρώ. Μάλιστα, τόνισε ότι παρά τη δυσαρέσκεια των πελατών, οι συγκεκριμένες ανατιμήσεις είναι μονόδρομος για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εστίασης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.