Σούπερ Τσιτσιπάς, κατέκτησε ξανά τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο!

Metrosport Team17 Απριλίου 2022

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε σαν πραγματικός πρωταθλητής. Υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο Μόντε Κάρλο κερδίζοντας με 2-0 τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φόκινα και πήρε τον 8ο τίτλο καριέρας! Ο Ελληνας τενίστας άρχισε με break το δεύτερο σετ, αναγκάζοντας σε λάθη τον Φόκινα. 

Συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο, έφτασε στο 2-0 από τις κακές άμυνες του αντιπάλου του. Ο Ισπανός κατάφερε να μειώσει σε 2-1 καθώς το φόρχαντ του Ελληνα τενίστα σταμάτησε στο φιλέ. Ο Φόκινα ήθελε απεγνωσμένα ένα break και το βρήκε αμέσως παίζοντας επιθετικά και αναγκάζοντας τον Τσιτσιπά να παίζει σε θέση άμυνας (2-2).

Ο Ισπανός έφτασε με love service game στο 3-2 ανατρέποντας την κατάσταση στο σετ. Εξίσου εύκολα ισοφάρισε το Νο5 του κόσμου, με τον Φόκινα να παίρνει ξανά προβάδισμα με αρκετή δόση τύχης και ένα λάθος του Τσιτσιπά. Με σμας ισοφάρισε σε 4-4 σε ένα δύσκολο game και στο επόμενο game κατάφερε να κάνει ένα κρίσιμο break μετά από τρεις ευκαιρίες, με ένα τρομερό φόρχαντ που έφερε λάθος του αντιπάλου του.

Μετά από πέντε ευκαιρίες, ο Φόκινα κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να πάρει προβάδισμα με 6-5. Στο επόμενο game και με σκορ 15-30 ο Φόκινα έχασε οριακά ένα φόρχαντ και αντί για διπλό σετ πόιντ, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε και πήγε το σετ σε tie break.

Εκεί με λίγη δόση τύχης έκανε ένα διπλό μίνι break για να προηγηθεί 4-1 και να σερβίρει στους επόμενους δύο πόντους. Με 6-2 ο Στέφανος είχε τέσσερις ευκαιρίες για τον τίτλο. Εχασε την πρώτη, αλλά στην δεύτερη τελείωσε το ματς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.