Σούπερ μεταγραφή ή... παλαίμαχος; Αυτό θα το απαντήσει ο Μήτρογλου

Δημήτρης Κανελλάκης24 Ιανουαρίου 2021

Ο Κώστας Μήτρογλου που ετοιμάζει βαλίτσες για να έρθει τη Δευτέρα στην Θεσσαλονίκη, παρουσιάζεται ως μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη μεταγραφή που έκαναν ποτέ οι “κίτρινοι”.

Νομίζω πως αυτό στο οποίο όλοι θα συμφωνήσουν είναι ότι πρόκειται περί ενός ποδοσφαιριστή με αξιοσημείωτη πορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο οποίος, όμως, κατά πολλούς είναι, πλέον, ένας... παλαίμαχος.

Δεν ξέρω αν είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός ή αν αδικεί έναν 33χρονο ποδοσφαιριστή με τη διαδρομή του Μήτρογλου, αλλά ας θυμηθούμε κάποια στοιχεία που αφορούν τον παίκτη που σύντομα θα δούμε με τη φανέλα του Αρη.

Ο Μήτρογλου, λοιπόν, δεν έχει πάρει ούτε λεπτό συμμετοχής με την Μαρσέιγ στην τρέχουσα σεζόν. Παρόμοια ήταν η κατάσταση και την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, που αγωνιζόταν στην PSV. Είχε κάποιες συμμετοχές λίγων λεπτών ως αλλαγή, δεν ξεκίνησε βασικός σε κανέναν αγώνα πρωταθλήματος (μόνο σε έναν για το κύπελλο) και, φυσικά, δεν είχε ολόκληρο 90λεπτο συμμετοχής. Αυτές οι εμφανίσεις του ως αλλαγή ήταν συνολικά 18 και πέτυχε 3 τέρματα.

Κάπως καλύτερα ήταν τα πράγματα για τον Μήτρογλου την περίοδο 2018-2019, την τελευταία που θα μπορούσε κάποιος να έχει επαρκή διαθέσιμα στοιχεία για να τον αξιολογήσει.

Αγωνίστηκε στο πρώτο μισό της σεζόν στη Γαλλία, πραγματοποίησε 20 συμμετοχές με 4 γκολ, ενώ το δεύτερο μισό έπαιξε στην Τουρκία με τη Γαλατασαράι (9 συμμετοχές με 2 γκολ), έχοντας ταλαιπωρηθεί κι από τραυματισμό.

Με αυτά τα δεδομένα, νομίζω, ότι δικαίως αναρωτιέται ο καθένας που δεν στέκεται στο όνομα αλλά κρίνει με βάση την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο διεθνής Ελληνας επιθετικός, τι μπορεί να περιμένει ο Αρης από τον Μήτρογλου.

Νομίζω ότι ευλόγως διερωτάται ο καθένας πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να έρθει σε μια σχετικώς καλή αγωνιστική κατάσταση ο Μήτρογλου κι αν θα μπορέσει να φτάσει στο επίπεδο που να δώσει στους “κίτρινους” όσα ανυπομονούν να πάρουν από έναν σέντερ φορ, όσα τους έχουν λείψει από την αρχή της σεζόν.

Διερωτάται, επίσης, ο καθένας, και νομίζω με το δίκιο του, ποιο ήταν το κριτήριο της επιλογής του παντελώς ανέτοιμου Μήτρογλου αντί του απολύτως έτοιμου Μπαράλες...

Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα μπορεί να δώσει μόνο ο Μήτρογλου, με την παρουσία του στο γήπεδο. Μόνο από αυτόν εξαρτάται αν θα δικαιωθεί ή θα εκτεθεί η διοίκηση του Αρη...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.