Σοβαρή παράλειψή μας…

Αρις Νικολάκης08 Ιουνίου 2021

Αποδώσαμε μόνον σε Ιβάν Σαββίδη και Πάμπλο Γκαρσία τη συνοχή του οικοδομήματος του ΠΑΟΚ. Και την αντοχή του στην ισχυρά σεισμική δόνηση – επειδή περί τέτοιας επρόκειτο – με την αλλαγή φρουράς στην τεχνική ηγεσία του. Λαθέψαμε. Παραλείψαμε (απαράδεκτα) να την αποδώσουμε, όπως οφείλαμε, και στον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Σοβαρή παράλειψή μας!

Ήταν κι η δική του ωριμότητα και σοβαρότητα οι οποίες έκαναν, καμπόσους που κτυπούσαν τα χέρια τους από χαρά και προσδοκούσαν διχασμούς κι εμφυλίους σπαραγμούς, να κτυπούν με αυτά τα κεφάλια τους. Η διαχείριση της κρίσης (ναι, έτσι… ξημέρωσε αλλά έτσι δεν βράδιασε!) από τον κόσμο του ΠΑΟΚ έκανε όλους αυτούς με τα χέρια τους, να τραβούν τα μαλλιά τους. Καθώς ο ΠΑΟΚ αναδεικνυόταν ισχυρότερος μετά κι από αυτήν την σεισμική δόνηση.

Διαβάσαμε την βαθύτατου νοήματος ανακοίνωση του ιστορικού Συνδέσμου «Θ 4» (και) περί του θέματος. Κι αντιληφθήκαμε τη σοβαρή μας παράλειψη. Για να επανορθώσουμε τονίζοντας σαφώς πως η αντίδραση των φίλων του «δικέφαλου» - αυτοί είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του οικοδομήματος του ΠΑΟΚ - στη συγκεκριμένη ισχυρά σεισμική δόνηση στήριξε τη συνοχή αποδεικνύοντας την αντοχή του.

Δε νομίζουμε πως χρειάζονται περισσότερα, για να αναδειχθεί αυτή η παράμετρος στο θέμα της αιφνίδιας αλλαγής τεχνικής ηγεσίας στον ΠΑΟΚ. Αυτή η παράμετρος διαμόρφωσε σε βελούδινη αυτή την αλλαγή παρά τον θλίψη την οποία προκάλεσε εύλογα σε πολλούς.

Ορθά σκέφθηκαν κι έπραξαν – ο καθείς για λογαριασμό του – τόσο ο Ιβάν Σαββίδης, όσο ο Πάμπλο Γκαρσία. Με γνώμονα φυσικά, την (για τους φίλους του «δικέφαλου»)… ευαγγελική ρήση: «Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλα κι όλους». Ανάλογα ορθά σκέφθηκαν κι έπραξαν οι φίλοι του «δικέφαλου». Ίσως μάλιστα, η δική τους ορθή σκέψη και πράξη να αποτέλεσε την κυρίαρχη αιτία, για την οποία κτυπούν τα κεφάλια τους στον τοίχο αντίπαλοι του. Καθώς ο ΠΑΟΚ συνεχίζει ενωμένος κι αποφασισμένος…

Για να επιμείνουμε (ξανά) εμείς. Θεωρούμε όλη την κατάσταση η οποία δημιουργήθηκε (ξημέρωσε ως κρίση αλλά δεν βράδιασε έτσι…) αποτέλεσε crash test για τον ΠΑΟΚ. Κι από αυτό δεν βγήκε απλά ενωμένος κι αποφασισμένος Βγήκε και δυνατότερος. Τούτο δε, θα φανεί σύντομα. Αρκεί να γίνει σώφρονα διαχείριση του crash test…

ΥΓ 1 : Προς αποφυγή πάσας παρεξήγησης επιβάλλεται η παροχή πάσας εξήγησης. Ουδέν πρόβλημα (με αιτία την ασέβεια…) υφίσταται στις σχέσεις Γιώργου Σκαρτάδου με ΠΑΕ ΠΑΟΚ κι Ιβάν Σαββίδη. Σε σχέσεις του Πρωταθλητή «κάπτεν» με άλλους (παροικούντες την… Τούμπα) οι οποίοι ασεβούν υφίσταται!

ΥΓ 2 : Ο ΠΑΟΚ – εάν δεν κάνουμε λάθος – τίμησε την διοίκηση της Ομοσπονδίας χάντμπολ. Η Ομοσπονδία αντίθετα, δεν τιμά τον ΠΑΟΚ με τον σεβασμό της για την επί ίσοις όροις διαχείριση των αγώνων του.

ΥΓ 3: Γιατί δεν δεσμεύονται όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στις επικείμενες εκλογές της Ομοσπονδίας μπάσκετ για μη μισθωτούς διοικητικούς παράγοντες της; Όπως ακριβώς, ισχύει μέχρι και σήμερα… Γιατί;

ΥΓ 4: Μήπως κάποιοι – δεν το γνωρίζουμε κι ως εκ τούτου το ρωτάμε - θέλουν την να καταστήσουν την διοίκηση Ομοσπονδίας μπάσκετ από διοίκηση ΕΟΚ… ΟΑΕΔ; Οργανισμό απασχόλησης εργατικού δυναμικού; Μήπως;

ΥΓ 5: Τι λέει ο στόμας τους και τι ακούνε τα αυτιά μας στις τηλεραδιοπεριγραφές δεν... περιγράφεται! Θα προσπαθήσουμε όμως, από αύριο να το... περιγράψουμε!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.