Σωτηρόπουλος: Μια νίκη, μισό νταμπλ για την Μπαρτσελόνα

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος08 Μαΐου 2021

Ενας αγώνας τελειώνει όταν σφυρίζει ο διαιτητής. Κατά την ίδια λογική, ένας τίτλος κρίνεται στο τέλος του Πρωταθλήματος. Τυπικά τουλάχιστον. Η Μπαρτσελόνα μετά από έναν κακό πρώτο γύρο δημιούργησε αρνητική διάθεση για την κατάληξη της σεζόν. 

Πήρε το Κύπελλο, έκανε ντεμαράζ στο Πρωτάθλημα και βρίσκει απέναντί της την ομάδα που πρέπει να… ευχαριστήσει γιατί με τις γκέλες της έχασε μια διαφορά που έχτισε με κόπο, την Ατλέτικο. Αν ήταν νωρίτερα στη σεζόν αυτό το ματς, θα χαρακτηρίζονταν ίσως turning point. 

Πλέον είναι τελικός και η Μπαρτσελόνα , είναι ικανή από μια αρχικά φαινομενικά κακή ίσως και χαμένη σεζόν, να φτάσει στο… νταμπλ και πιστεύω θα το κάνει. Σώζει τη σεζόν με ντάμπλ ή θεωρείται επιτυχία; Θαρρώ μάλλον το δεύτερο.

Μένοντας στα Ισπανικά ματς του Σαββάτου, η καλή εικόνα της Αλαβές με Καγιέχα δεν αλλάζει παρά την ήττα στο Έιμπαρ, χρειάζεται το ματς (έχει Έλτσε, Γρανάδα, Σεβίλλη ακόμη) και η Λεβάντε με 4 σερί ήττες και 8 βαθμούς ασφάλειας δύσκολα θα κινδυνέψει. Συνδυαστικά με χαμηλό σκορ και Under επιλέγω 1Χ.

Η Κάδιθ κερδίζοντας στη Γρανάδα «έπιασε» 40, στο +10 και παρέμεινε στην κατηγορία. Με κακή εικόνα εντός έδρας (4-5-8) υποδέχεται την Ουέσκα που «καίγεται» και με τους 30 βαθμούς υποβιβάζεται, έρχεται από σπουδαία νίκη επί της Σοσιεδάδ και με δύσκολα ματς (Μπιλμπάο, Μπέτις, Βαλένθια) χρειάζεται νίκη κι εκεί θα ποντάρω.

Στο Σαν Μαμές η Αθλέτικ μετά το μεγάλο διπλό στη Σεβίγια, την οποία «τελείωσε» από τη μάχη του τίτλου, θέλει να κάνει το καλύτερο δυνατό Finish και κόντρα στην Οσασούνα, σ’ ένα βάσκικο ντέρμπι, ούσα -6 από ευρωπαϊκή θέση (από τη Μπέτις) μπορεί να κερδίσει για να φτάσει σε ακόμη ένα τρίποντο.

Στην Ιταλία Σαββάτου η απόλυτη ισορροπία Ουντινέζε-Μπολόνια σε βαθμούς (39), νίκες, ισοπαλίες, ήττες, η παράδοση των τελευταίων ετών με αρκετές ισοπαλίες, το 2-2 του πρώτου γύρου και το 40 που θα τους εξασφαλίσει παραμονή, δημιουργούν αίσθηση για μια καλή μεταξύ τους ισοπαλία.

Στη Λιγούρια αναμένεται ανοικτό ματς ανάμεσα σε Σπέτσια και Νάπολι, με αμφίδρομο ενδιαφέρον. Η Σπέτσια είναι από τις λίγες ομάδες που κέρδισαν στο «Ντ. Μαραντόνα», έχει δυνατότητες και χρειάζεται βαθμούς για την παραμονή, αλλά η Νάπολι, ούσα ποιοτικότερη και άκρως ενδιαφερόμενη είναι δικαίως φαβορί (και με καλό πρόγραμμα ως το φινάλε για το εισιτήριο του CHL) σε παιχνίδι που αναμένεται ανοικτό (2&GG / 2&Over).

Ανοικτό και μάλλον με διάθεση για γκολ το Ίντερ-Σαμπντόρια μετά την τυπική κατάκτηση του Scudetto από τους Νερατζούρι, χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφήνει πιθανότητες και σκέψεις για GG&Over.

H Λάτσιο με φόρα και παράδοση στη Φλωρεντία (έχουμε και Βλάχοβιτς VS Ιμόμπιλε που έχουν από 19 γκολ), με ισχυρό κίνητρο που μπορεί να φτάσει ακόμη και ως το εισιτήριο του CHL αξίζει στο Χ2&Over, καθώς και η Φιορεντίνα δεν έχει εξασφαλιστεί και θα παλέψει πολύ στο ματς.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ. 1

ΑΛΑΒΕΣ-ΛΕΒΑΝΤΕ 1Χ&UNDER

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ-ΜΠΟΛΟΝΙΑ Χ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.