Σωστή κίνηση, πολύ καλή μεταγραφή! Καταλυτική η παρέμβαση του Σαββίδη

Δημήτρης Μπούζας12 Σεπτεμβρίου 2022

Η μεταγραφή του ταλαντούχου Ισπανού, θεωρείται τελειωμένη, αν και μερικοί έστω και λίγοι (ανάμεσα τους κι εμείς) την είχαμε κλειδωμένη από την πρώτη στιγμή που μάθαμε, πως την περίπτωση την ανέλαβε προσωπικά ο Ιβάν. 

Ημασταν βέβαιοι και από τους πρώτους – αν όχι οι πρώτοι – που στήριξαν την άποψη αυτή, επαναλαμβάνοντας πως ο Μπέος δεν θα έλεγε ποτέ όχι, σε έναν άνθρωπο που δημόσια και κατά συρροή έχει δηλώσει, ότι τον σέβεται και τον εκτιμάει ιδιαίτερα. Είναι σίγουρο ότι Μπέος και Σαββίδης είχαν συμφωνήσει με το πρώτο τους τηλεφώνημα. Δεν έμενε απλά η επιθυμία του παίκτη, που όπως πληροφορηθήκαμε βοήθησε κι αυτή σημαντικά. Κάποιες δυσκολίες προέκυψαν από τον μάνατζερ του και από τον δανεισμό του Κούτσια για έναν χρόνο στους Βολιώτες. Αυτό τακτοποιήθηκε με την γενναιόδωρη ανανέωση του συμβολαίου του νεαρού επιθετικού του ΠΑΟΚ και όλα πλέον κύλησαν προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Ο ξένος μάνατζερ πήρε κάτι ψιλά παραπάνω για να άρει τις διαφωνίες του. Καλώς εχόντων των πραγμάτων λοιπόν, ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε, έστω και την τελευταία στιγμή, μια εξαιρετική μεταγραφή, που είναι σε θέση να αλλάξει την δύσμορφη δομή του αργοκίνητου και παντελώς ελλεμματικού δημιουργίας και εμπνεύσεων βασικού σχήματος που χρησιμοποιεί. Ο νεαρός Πάολο διαθέτει αρκετά από αυτά που λείπουν σήμερα στην Τούμπα. Εύστροφος, ταχύτατος και καλός μπαλαδόρος, δίνει την ευκαιρία στον προπονητή του, να σπάσει την κρούστα της αρτηριοσκλήρωσης, η οποία καθιστά όμηρο το βασικό σχήμα σε μία άνευρη, αναποτελεσματική και δίχως φαντασία ομάδα. Βέβαια και δεν θα πούμε αυτό που λέει πολλές φορές ο θυμόσοφος λαός.

Οτι δηλαδή στην ανεμοβροχιά καλό είναι και το χαλάζι, για την συγκεκριμένη και μόνη μεταγραφή, τη στιγμή που το ρόστερ χρειάζεται άλλες δύο τουλάχιστον προσθήκες του ιδίου επιπέδου με τον Φερνάντες. Ωστόσο οφείλουμε να αποδεχθούμε ότι ένας καλός παίκτης, μερικές φορές εκτός από το ταλέντο του, φέρνει και άλλα θετικά. Οπως μια καλύτερη ψυχολογία, γιατί όχι και με τη βοήθεια του και νέα πιο ελκυστικά κίνητρα. Αλήθεια είναι πως κάποιοι δεν την ήθελαν αυτή τη μεταγραφή για τους δικούς τους ανεξήγητους και ακατανόητους λόγους ο καθένας. Δεν είναι όμως η ώρα να μιλήσουμε για παρασκήνια και για φτηνές σκοπιμότητες. 

Κι αυτό, γιατί η ουσία της υπόθεσης αυτή τη στιγμή, είναι ότι ο ΠΑΟΚ απέκτησε έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Κι αυτό είναι ένας σοβαρός λόγος ο κόσμος του ΠΑΟΚ να είναι ικανοποιημένος, μετά τα όσα τραγικά και ασυγχώρητα συνέβησαν στο μεταγραφικό σχεδιασμό, για τον οποίο βασική ευθύνη πρωτίστως φέρουν, ο κόουτς και ο νέος τεχνικός διευθυντής. Οσο για τον τελευταίο, οι υμνητές του «κοντράροντας» όσο μπορούσαν την μεταγραφή του Πάολο Φερνάντες, συχνά – πυκνά ανέφεραν πως ο Μπότο ήταν προετοιμασμένος (!) και ότι είχε εναλακτικές λύσεις και για αυτήν την υπόθεση. Ήμαρτον Θεέ μου!

Πάμε όμως και σε ένα δεύτερο θέμα που προέκυψε από την φαρσοκωμωδία με την αντικατάσταση Σιδηρόπουλου. Ειπώθηκε και γράφτηκε πως και ο ΠΑΟΚ συμφώνησε και συμπορεύτηκε στο εν λόγω φιάσκο. Οτι ήταν δηλαδή σύμφωνος! Τώρα το πως γράφτηκε και ειπώθηκε, όπως αποδεικνύεται έχει την δική του σημασία. Την πρώτη φορά όπως ήταν επόμενο υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις. Ανάμεσα τους και η δική μας, με την επισήμανση ότι υπάρχει μία κόκκινη γραμμή την οποία δεν πρέπει να περάσουν οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ, προσεγγίζοντας ή συμφωνώντας με το δίδυμο των μιντιαρχών, που έχει βάλει τάμα και σκοπό στη ζωή του, να αποδομήσει τον ΠΑΟΚ και να υποχρεώσει τον Ιβάν να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Οι επί μονίμου βάσεως υβριστές και συκοφάντες, πρέπει να αποτελούν απαγορευμένες σκέψεις και παρέες. Την ίδια μέρα ο επίσημος ΠΑΟΚ με μια λακωνική ανακοίνωση του έβαζε τα πράγματα στις σωστές τους θέσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί θέσεις και απόψεις που έχει εκδηλώσει προ πολλών χρόνων, ως ένδειξη σύμπλευσης με την περιστασιακή εξυπηρέτηση συμφερόντων. Δυστυχώς όμως ο όρος συμπόρευση και ο χαρακτηρισμός σύμπλευση, επαναλήφθηκαν μετά και τη δική μας αντίδραση, αλλά και τη σωστή τοποθέτηση του «όλου οργανισμού ΠΑΟΚ». 

Και επαναλήφθηκαν και όπως φαίνεται θα επαναλαμβάνονται, γιατί εξυπηρετούν πολύ φτηνές σκοπιμότητες. Και ξέρετε από ποιους; Από εκείνους που θέλουν να παρουσιάσουν τον ΠΑΟΚ εξαρτημένο ή καθοδηγούμενο και ευάλωτο. Είναι οι γνωστοί εργολάβοι υπεράσπισης παραγόντων και παραρτημάτων, που βαρύνονται με μεγάλες... αμαρτίες.

ΥΓ1: Εμετική η παρουσίαση και ο σχολιασμός από την COSMOTE TV. Κάτι που θα πρέπει να ικανοποιεί την εν πολλές αμαρτίες περιπεσούσα στο παρελθόν NOVA, η οποία έχει την ευκαιρία να κάνει πλέον μια διαφορά προς όφελος της.

ΥΓ2: Παράλειψη από τα τσακαλάκια της παρουσίασης του αγώνα (κάμεραμεν της COSMOTE TV) να μην εντοπίσουν τη σακούλα του εμετού του Ρέαμπτσιουκ, στο σημείο από όπου ξεκίνησε το γκολ που πλήγωσε τον αγαπημένο τους Ολυμπιακό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.