«Με την αναβολή των αγώνων ανέβηκαν ραγδαία τα κρούσματα στην Ιαπωνία»

Metrosport Team26 Μαρτίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Τάσος Παππάς, ο οποίος ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Ιαπωνία και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και μετά την απόφαση που πάρθηκε να μεταφερθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για το επόμενο έτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ζω στην Ιαπωνία τα τελευταία 12 χρόνια και εργάζομαι σε μια εταιρεία με αθλητικό εξοπλισμό πάνω στο κομμάτι της άρσης βαρών. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων θα κοστίσει κάτι παραπάνω από 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Εκεί που χτίστηκε το Ολυμπιακό χωριό έμενε κόσμος και περίμενε να μπει ξανά τον Οκτώβριο εκεί, αλλά τώρα με την παράταση ενός χρόνου που πήρε ο θεσμός λόγω του κορωνοϊού που θα πάει τόσος κόσμος; Όλοι οι εθελοντές-που ήταν από πανεπιστήμια (τέταρτο έτος) και εκπαιδεύτηκαν-τι θα γίνει με όλους αυτούς, αφού του χρόνου θα έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους; Θα πρέπει να βρουν καινούργια άτομα. 

Να δούμε τι θα γίνει με το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων. Βέβαια, να τονίσουμε ότι θα ήταν άδικο να γίνουν οι αγώνες και να μπουν σε κίνδυνο οι αθλητές. Με την αναβολή των αγώνων ανέβηκαν ραγδαία τα κρούσματα στη χώρα. Το μόνο που έχει κλείσει εδώ είναι τα σχολεία. Όλη η χώρα κινείται σε κανονικούς ρυθμούς. Ο καιρός αυτή την περίοδο είναι τραγικός. Έχει 100% υγρασία και πολλές βροχές. Πέρυσι την ίδια περίοδο είχαμε 22 με 23 τυφώνες. Για να καταλάβετε ότι ο μαραθώνιος μεταφέρθηκε στη Βόρεια Ιαπωνία λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Αυτό που θα έλεγα ήταν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να γίνουν σε ημερομηνία που οι συνθήκες θα το επιτρέπουν, δηλαδή, τον Μαΐο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.