SOS θωράκισης και αυτοπροστασίας το «δίδυμο» είναι απέναντι στον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας20 Νοεμβρίου 2021

Η επίσημη πλέον επιβεβαίωση της σύμπλευσης των δύο ισχυρών μιντιαρχών, των οποίων η πολυετή προσπάθεια αλληλοεξόντωσης και αμοιβαίας κατασυκοφάντησης έγραψε ιστορία, δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμούς σε όσους πορεύονται με αξιοπρέπεια στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 Ένας από αυτούς και ίσως ο σημαντικότερος, ο ηγέτης του ΠΑΟΚ, σίγουρα κι εφόσον θα ενημερωθεί έγκαιρα και σωστά από τους επιτελείς του, θα βρεθεί μπροστά σε μια νέα πρόκληση παρόμοια με την αντίστοιχη της παράγκας. 

Την οποία αξίζει να σημειωθεί ότι την γκρέμισε με τα ίδια του τα χέρια, ανοίγοντας το δρόμο για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ενας στόχος που τελικά δεν επιτεύχθηκε, εξαιτίας της ανικανότητας εκείνων οι οποίοι ανέλαβαν την συγκεκριμένη αποστολή (βλέπε Γραμμένος). 

Η ενημέρωση του Ιβάν επιβάλλεται να γίνει με υπευθυνότητα και σε διαφορετικό επίπεδο από εκείνο που άνοιξε το δρόμο και τις πόρτες της Τούμπας σε «φιλίες»... τύπου Κούγια. Στο τραπέζι της συζήτησης θα πρέπει να κατατεθούν σοβαρές απόψεις με προτάσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός μεγάλου κινδύνου, όπως είναι αυτός της συμπόρευσης των δύο μιντιαρχών. 

Δεν λέμε μεγάλες κουβέντες ούτε και γράφουμε ασυναρτησίες επισημαίνοντας ότι αυτή η σύμπλευση θα φέρει τα πάνω – κάτω στον χώρο, από τη στιγμή που το «δίδυμο» ελέγχει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα με τον μεγάλο «στόλο» των ΜΜΕ που διαθέτει. 

Οι σκληρές εμπειρίες του παρελθόντος δεν μπορούν να σε αφήσουν ήσυχο. Ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο περιβόητος «θείος» επί ΠΑΣΟΚ έστησε την παράγκα του, η οποία διατηρήθηκε επι ΣΥΡΙΖΑ με τον Μαρινάκη να χρηματοδοτεί την προεκλογική εκστρατεία της κυρίας Δούρου και τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού να παρουσιάζεται στις συνεντεύξεις του φορώντας σχεδόν την φανέλα του Ολυμπιακού

Για να καταλήξουμε στη σημερινή Κυβέρνηση, να στηρίζει απροκάλυπτα τον προκλητικό και ανίκανο Λευτέρη Αυγενάκη. Σκεφτείτε λοιπόν τι έχει καταφέρει το λιμάνι χωρίς συμμαχίες του επιπέδου Αλαφούζου, από μόνο του δηλαδή κι επί τόσα χρόνια. Και υπολογίστε τι μπορεί να πετύχει έχοντας στο πλευρό του έναν σύμμαχο που από μόνος του αυτήν την στιγμή ελέγχει σε μεγάλο βαθμό την Κυβέρνηση. 

Συνοψίζοντας και για να μην σας κουράζουμε αλλά κι επειδή είμαστε σίγουροι πως αυτή η ανίερη συμμαχία θα φέρει τα πάνω - κάτω στον χώρο και θα ενισχύσει τις ευκαιρίες και τις προθέσεις αποσταθεροποίησης και εκτροπής του δικέφαλου με την εις βάρος του εχθροπάθεια να ανεβαίνει κατακόρυφα, απλά θέλουμε να προειδοποιήσουμε τον επίσημο ΠΑΟΚ να χτυπήσει συναγερμό. 

Κι αυτό, γιατι προβάλλει άμεση η ανάγκη θωράκισης και αυτοπροστασίας της ομαδας. Θα θέλαμε επιπρόσθετα να αναφερθούμε ειδικά στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το OPEN γιατί είναι το μόνο τηλεόπτικό Μέσο που μπορεί να αντιπαρατεθεί το αντίστοιχο δίδυμο (MEGA – ΣΚΑΪ). Σε ότι έχει σχέση βέβαια με «την πορεία του φακέλου» της νέας Τούμπας, μετά την χθεσινή μας τοποθέτηση και αφού διαβάσαμε με προσοχή την ανακοίνωση – απάντηση του επίσημου ΠΑΟΚ στον κύριο Δούμα, έχουμε να προσθέσουμε πως θα ήταν προτιμότερο αντί για τη λακωνική αλλά κάπως αόριστη άποψη που δημοσιοποιήθηκε να είχαμε (και μπορούμε ακόμη να έχουμε) την ευκαιρία μιας συγκεκριμένης και τεκμηριωμένης αναφοράς στα όσα – πιθανόν – αρνητικά εντοπίστηκαν. 

Ο κόσμος είναι διατεθημένος να ακούσει ή να διαβάσει με ιδιαίτερη προσοχή στοιχεία σοβαρά, που απειλούν την ομαλή εξέλιξη της υπόθεσης.

ΥΓ: Κάποιους από τον δικό μας χώρο δεν τους «ενόχλησε» καθόλου η ανίερη «συμμαχία» των δύο μιντιαρχών. «Είδαν» φυσιολογική τη συνύπαρξη δύο παραγόντων που δεν είχαν αφήσει όρθιο τίποτα μπροστά τους, στην αντιπαράθεση τους. 

Κάποιους δικούς μας λοιπόν δεν τους πείραξε το τι πιθανόν να ένιωσε η κοινή γνώμη ούτε τι μπορούσε να θεωρηθεί ως μήνυμα στους νέους, με αυτή την εξωφρενική και ανεκδιήγητη συμπεριφπορά και κατάληξη. Αναφερόμαστε στη συγκεκριμένη ειδικά περίπτωση για όσους δεν ξέχασαν τον πόλεμο της λάσπης και τα βοθρολύματα μέσα στα οποία πνίγηκε το περιβάλλον των δύο παραγόντων. 

Οπως αντιλαμβάνεστε δεν μιλάμε για κάποια συνηθισμένη αντιπαράθεση, για κάποια ασυμφωνία ή και για κάποια κόντρα είχαν παράγοντες και επιχειρηματίες και την οποία έκλεισαν με συγνώμες και αμοιβαίες εξηγήσεις. Αναφερόμαστε σε μία ακατανόητη και βρώμικη σύρραξη με ανεκδιήγητους χαρακτηρισμούς και αμοιβαίες κατασυκοφαντήσεις. 

Κάποιοι δικοί μας λοιπόν αυτό το «γεγονός» το αποδέχθηκαν, άλλοι προσπάθησαν να το στρογγυλέψουν και άλλοι ούτε το πλησίασαν. Ίσως βέβαια μερικοί από αυτούς να μην είχαν το χρόνο, γιατί οι εργολαβίες συγκάλυψης ανομημάτων που έχουν αναλάβει, δεν τους αφήνουν χρόνο για να ασχοληθούν με τέτοιες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.