Σον: Το εκρηκτικό στυλ παιχνιδιού, το γκολφ και η φωτογραφία

Παναγιώτα Χαλκιά17 Απριλίου 2023

Το όνομα του στην ιστορία της Premier League φρόντισε να γράψει ο Σον με ένα γκολ - ποίημα στο παιχνίδι της Τότεναμ με τη Μπράιτον. Ο 30χρονος στο 10ο λεπτό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ και έγινε ο πρώτος Ασιάτης που συμπληρώνει 100 γκολ στην κορυφαία κατηγορία του Νησιού. 

Ο Σον πριν από λίγες ημέρες ζήτησε συγγνώμη από τον Αντόνιο Κοντε για τη μέτρια απόδοση του τη φετινή αγωνιστική περίοδο θεωρώντας ότι έχει και εκείνος ένα μερίδιο ευθύνης για την απομάκρυνση του Ιταλού τεχνικού από τον πάγκο του αγγλικού συλλόγου. Ωστόσο, η ενέργεια του στο ματς με τη Μπράιτον απέδειξε για ακόμη μια φορά την τεράστια κλάση του. Εξάλλου, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει ενα ιδιαίτερο ταλέντο.

Στυλ παιχνιδιού

Ίσως η πιο χαρακτηριστική πτυχή του παιχνιδιού του Σον είναι η αστραπιαία ταχύτητα του. Είναι ένας από τους ταχύτερους παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ, ικανός να τρέξει το μήκος του γηπέδου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αυτός ο ρυθμός του επιτρέπει να κάνει διαδρομές πίσω από τις αντίπαλες άμυνες, τεντώνοντάς τις και δημιουργώντας χώρο, τον οποίο μπορούν να εκμεταλλευτούν οι συμπαίκτες του. Του δίνει, επίσης, τη δυνατότητα να νικήσει τους αμυντικούς ένας προς έναν.

Ο Κορεάτης διαθέτει, επίσης, εξαιρετική τεχνική ικανότητα. Είναι ικανός να ελέγχει τη μπάλα και με τα δύο πόδια και είναι εξίσου άνετος να αντιμετωπίζει αμυντικούς σε στενούς χώρους ή να τους προσπερνάει στα πλάγια. Ο στενός έλεγχος και η ευελιξία του του επιτρέπουν να κινείται στις πολυσύχναστες περιοχές του πέναλτι με ευκολία, δημιουργώντας ευκαιρίες για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να σκοράρουν.


Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του είναι η εξαιρετική του ικανότητα στο τελείωμα. Έχει φυσικό ένστικτο να βρίσκει τα δίχτυα, είτε με δυνατά σουτ από απόσταση είτε με λεπτές πινελιές στην περιοχή του πέναλτι.

Ωστόσο, δεν έχει μόνο επιθετικές ικανότητες καθώς συμμετέχει ενεργά και στην αμυντική λειτουργία. Είναι εξαιρετικά εργατικός παίκτης, γυρνάει πίσω για να βοηθήσει τα μπακ, είναι ομαδικός και πάντα ψάχνει να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, είτε μέσα από ξεκάθαρες πάσες είτε με ανιδιοτελή τρεξίματα για να βγάλει τους αμυντικούς εκτός θέσης.

Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν άμεσο, επιθετικό παίκτης που πάντα ψάχνει τρόπο να κάνει τα πράγματα να συμβούν. Δε φοβάται να ρισκάρει με τη μπάλα και πάντα πιέζει μπροστά και δημιουργεί ευκαιρίες για τον εαυτό του και την ομάδα του.

Video games, γκολφ, φωτογραφία

Φυσικά, όπως κάθε ποδοσφαιριστής, έτσι και ο Σον διαθέτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων εκτός αγωνιστικών χώρων ώστε να αποφορτίζεται και να περνά δημιουργικά το χρόνο του.

Ένα από τα αγαπημένα του χόμπι είναι να παίζει βιντεοπαιχνίδια. Είναι άπληστος gamer και έχει, μάλιστα, αναφέρει ότι μερικές φορές παίζει βιντεοπαιχνίδια για να χαλαρώσει μετά από έναν αγώνα. Αρέσκεται να παίζει δημοφιλή παιχνίδια όπως το Fortnite, το League of Legends και το FIFA, μεταξύ άλλων. Έχει, επίσης, δηλώσει ότι του αρέσει να παίζει βιντεοπαιχνίδια με τους θαυμαστές του και συχνά κάνει streaming τις συνεδρίες του στο Twitch. Κάτι που τον βοήθησε να δημιουργήσει ένα τεράστιο κοινό από τους λάτρεις του gaming παγκοσμίως, ενισχύοντας περαιτέρω την ήδη σημαντική βάση των θαυμαστών του.

Απολαμβάνει να ακούει μουσική. Είναι γνωστό ότι είναι μεγάλος θαυμαστής της K-pop και έχει αναφέρει ότι το να ακούει μουσική τον βοηθά να χαλαρώνει και να συγκεντρώνεται πριν από έναν αγώνα. Όταν έχει χρόνο πηγαίνει σε συναυλίες K-pop στο Λονδίνο και τη Σεούλ. 


Εκτός από βιντεοπαιχνίδια και μουσική, είναι φανατικός λάτρης του γκολφ. Παίζει γκολφ στον ελεύθερο χρόνο του ενώ έχει συμμετάσχει σε τουρνουά γκολφ διασημοτήτων στη Νότια Κορέα. Ο Σον ανέφερε ότι του αρέσει να παίζει γκολφ, καθώς του επιτρέπει να επικεντρωθεί σε κάτι άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο, βοηθώντας τον να παραμείνει χαλαρός και ανανεωμένος. 

Επιπλέον, βελτιώσει τη συγκέντρωση και την εστίασή του, που είναι απαραίτητες δεξιότητες για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Ενδιαφέρεται και για τη φωτογραφία. Του αρέσει να απαθανατίζει στιγμές και αναμνήσεις ενώ είναι ένα χόμπι που τον έχει βγάλει κερδισμένο καθώς έχει κάνει αρκετές συνεργασίες με φωτογραφικές επωνυμίες και, μάλιστα, λειτουργεί ως brand ambassador για ορισμένες. 

 Ο Σον είναι φιλόζωος. Έχει στην κατοχή του ένα σκύλο, ο οποίος τον βοηθά να χαλαρώσει και να ξεχάσει το ποδόσφαιρο, επιτρέποντάς του να επαναφορτιστεί για τον επόμενο αγώνα του. Η αγάπη του για τα ζώα τον οδήγησε στη συμμετοχή του σε πολλές εκστρατείες για την ευημερία των ζώων, με τον ίδιο να υποστηρίζει ενεργά οργανώσεις που εργάζονται για την προστασία και τη φροντίδα των ζώων. 

 Τέλος, ο Κορεάτης είναι λάτρης των βιβλίων. Έχει αναφέρει ότι του αρέσει να διαβάζει βιβλία για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως ιστορία, βιογραφίες και αθλήματα. Η αγάπη του για τα βιβλία τον βοήθησε να συνεργαστεί με εκδοτικές εταιρείες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.