Σόμπολος: «Ισως βγουν εκπλήξεις από την υπόθεση στα Γλυκά Νερά – Οχι σε ποινές χάδια»

Metrosport Team21 Ιουνίου 2021

Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το αστυνομικό ρεπορτάζ, έχει καλύψει πολλά εγκλήματα (μάλιστα έχει γράψει μεταξύ άλλων και σχετικό βιβλίο «Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα»), οπότε η γνώμη του για το στυγερό έγκλημα των Γλυκών Νερών είχε ιδιαίτερη βαρύτητα.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πάνος Σόμπολος μίλησε στο Metropolis 95,5 και τον Χάρη Δημαρά για το πώς βλέπει την υπόθεση, τι περιμένει να βγει στη συνέχεια και ποιες άλλες περιπτώσεις θυμήθηκε.

«Αν το έγραφα τώρα το βιβλίο, σίγουρα ήταν από τα 4 ή 5 πρώτα εγκλήματα του βιβλίου. Συγκλόνισε το έγκλημα αυτό την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο. Ηταν ένα από τα εγκλήματα που άφησε άναυδη την κοινή γνώμη, από τη μία η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν και από την άλλη η ηθοποιία, το θέατρο που έπαιξε ο σύντροφός της. Εχει όλα τα στοιχεία του θρίλερ γιατί από την πρώτη μέρα οι αστυνομικοί πίστευαν ότι έχουν να κάνουν με 3 ληστές μετά φόνου», είπε αρχικά και συνέχισε απαντώντας στο ερώτημα αν κατάλαβε από την αρχή τι συμβαίνει:

«Στην αρχή πιστεύεις αυτόν που σου λέει. Από εκεί και πέρα, εξερευνείς τον χώρο. Και κάνοντας την εξερεύνηση οι αστυνομικοί και συγκεντρώνοντας όλα τα στοιχεία, συμπεραίνουν πως κάτι δεν πάει καλά και αρχίζουν οι υπόνοιες, αλλά η υπόθεση έπρεπε να δεθεί καλά. Ο πιλότος έπαιζε εξαιρετικό θέατρο με τις δηλώσεις και τις κινήσεις του. Μέχρι και την τελευταία μέρα, στο μνημόσυνο της Καρολάιν τον έβλεπες να σφιχταγκαλιάζει την πεθερά του. Μετά την ανάκριση έσπασε και ομολόγησε. Από αυτά που είπε τώρα αν κρύβεται και κάτι άλλο και ποια είναι αλήθεια δεν το ξέρουμε ακόμη, αλλά η ασφάλεια έφερε σε πέρας την αποστολή της. Πιστεύω ότι και ο ανακριτής που θα πάει στα δικαστήρια την Τρίτη θα συνεχίσει την ανάκριση και δεν αποκλείεται να βγουν κι άλλου είδους εκπλήξεις, δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση. Για άλλα γεγονότα που μπορεί να έχει σχέση με αυτό το περιστατικό. Δεν αποκλείω τίποτα».

Για άλλες περιπτώσεις που οι δολοφόνοι έπαιζαν θέατρο:

«Και ο Δουρής έπαιζε θέατρο. Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση ψάχναμε μαζί του για το παιδί και τελικά το βρήκε εκεί που το είχε κρύψει, μέσα σε έναν ελεύθερο χώρο. Στην αρχή έκλαιγε, έλεγα πως θα σκοτώσει τους δολοφόνους του Νικολάκη και τελικά με την πάροδο των ημερών αποκαλύφθηκε αυτό το τερατούργημα, παραμονές Πρωτοχρονιάς. Δεν ήταν μόνο του Δουρή, ήταν και η περίπτωση ενός αξιωματικού του ναυτικού από την Βόρεια Ελλάδα που στραγγάλισε την αγαπημένη του, που ήταν τοπ μόντελ και στη συνέχεια έκοψε το κεφάλι της, το πέταξε αλλού, το υπόλοιπο σώμα το πέταξε σε μια ελώδη περιοχή και μετά ρωτούσε στην Ομόνοια αν ξέρουν κάτι για την εξαφάνιση. Εβγαινε σε εκπομπές, την αναζητούσε μέχρι που ο Τσιατούρας μαζί με τον Σταυρόπουλο εξιχνίασαν αυτή την υπόθεση. Ολοι είχαν μείνει άναυδοι. Ο άνθρωπος αυτός τώρα εξέτισε την ποινή του, αποφυλακίστηκε και έχει γυρίσει σελίδα στη ζωή του και είναι θρησκευόμενο άτομο».

Για τις ποινές που προβλέπει και αν είναι υπέρ της επαναφοράς της θανατικής καταδίκης σε ορισμένες περιπτώσεις:

«Εδώ η υπάρχουσα νομοθεσία δυστυχώς δεν είναι αυτή που πρέπει να είναι σε ένα ευνομούμενο κράτος. Δεν είμαι υπέρ της θανατικής καταδίκης, να στήνονται οι ένοχοι στον τοίχο και να τους σκοτώνουν. Αλλά να μην πηγαίνουμε σε άλλο άκρο, σε ποινές χάδια. Δηλαδή όταν λέμε ισόβια στην Ελλάδα εννοούμε 16 χρόνια, δηλαδή εκτίουν 10 χρόνια, το πολύ 12 χρόνια και μετά έξω. Πρέπει να γίνει αυστηρότερη η νομική διαδικασία, ώστε οι ποινές που επιβάλλονται να εκτίονται. Να μην καταδικάζεται 150 χρόνια φυλακή και να βγαίνει στα 5 χρόνια».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.