Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του θανάτου της 16χρονης στη Γαλλία

Metrosport Team29 Μαρτίου 2020

Η 16χρονη Ζουλί, μαθήτρια λυκείου, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό τα ξημερώματα της Τετάρτης χωρίς να πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα, όπως μεταφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ. Όλα ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα, με έναν ήπιο βήχα. Η οικογένειά της προσπάθησε να τον αντιμετωπίσει με σιρόπι και βότανα. 

Οι λεπτομέρειες που βγαίνουν στο φως από το θάνατό της σοκάρουν. Την Κυριακή, η Ζουλί άρχισε να δυσκολεύεται να ανασάνει. Ο βήχας έγινε πιο έντονος και τη Δευτέρα η μητέρα της την πήγε στο γιατρό. «Δεν μπορώ να το αντέξω. Ήταν μόνο ένας βήχας» περιγράφει.

Ο γιατρός κάλεσε την Υπηρεσία Έκτακτων Περιστατικών, αλλά αντί για αυτήν εμφανίστηκαν μέλη της πυροσβεστικής. Μετέφεραν την 16χρονη στο πλησιέστερο νοσοκομείο Λονζιμό. Η μητέρα της επέστρεψε στο σπίτι. Οι πρώτες εξετάσεις δεν έδειξαν «κάτι σοβαρό», όπως είπαν στη μητέρα της οι γιατροί από το τηλέφωνο.

Παράλληλα, της έγινε το πρώτο τεστ για COVID-19. Καθώς όμως η κατάσταση της Ζουλί επιδεινώθηκε, οι γιατροί τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Παίδων του Νεκέρ, στο Παρίσι. Εκεί της έγιναν δύο ακόμα τεστ για COVID-19. Η Ζουλί μπήκε στην εντατική την Τρίτη. Όταν την επισκέφτηκε η μητέρα της, το απόγευμα της ίδιας μέρας, η Ζουλί ήταν ανήσυχη. «Νιώθω πόνο στο στήθος» της είπε.

Το αποτέλεσμα του πρώτου τεστ που έγινε στο Λονζιμό, τελικά, ήταν θετικό. Παράλληλα, η κατάσταση της Ζουλί είχε επιδεινωθεί.«Δεν το πιστέψαμε. Είπαμε ότι κάνουν λάθος. Και γιατί βγήκαν τόσο αργά τα αποτελέσματα;» αναρωτήθηκε η μητέρα της Ζουλί.

Στις 00.30 χτύπησε και πάλι το τηλέφωνο: «Ελάτε γρήγορα». «Εκείνη την ώρα πανικοβλήθηκα. Κάποιες λέξεις σε κάνουν να καταλάβεις» περιγράφει η Σαμπίν. 

«Εκείνη την ώρα πανικοβλήθηκα. Κάποιες λέξεις σε κάνουν να καταλάβεις» περιγράφει η Σαμπίν.

Πέθανε μόνη

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ζερόμ Σαλομον, που ανακοίνωσε το θάνατο της Ζουλί, η 16χρονη κόλλησε μία σοβαρή μορφή του ιού που είναι «εξαιρετικά σπάνια» στους νέους ανθρώπους.
Όταν η μητέρα της έφτασε στο νοσοκομείο, μαζί με τη μεγαλύτερη αδερφή της, στις 01.00, η Ζουλί ήταν ήδη νεκρή.

Όλα της τα υπάρχοντα θα καούν, εκτός από την ταυτότητα της βάφτισής της.

Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα και θα παρεβρεθούν μόνο 10 άνθρωποι. Ο δήμαρχος του Morsang-sur-Orge ζήτησε από τους κατοίκους να ανάψουν κεριά στα παράθυρα και στα μπαλκόνια τους, την ώρα της κηδείας, για να αποχαιρετήσουν την άτυχη έφηβη.

Γιατί έκανε το τεστ τρεις φορές

Ο Ζεράρ Κιρτσέκ, γιατρός για έκτακτα περιστατικά στο νοσοκομείο Hôtel-Dieu στο Παρίσι, υπενθυμίζει ότι το τεστ είναι «πολύ συγκεκριμένο»: εάν αποδειχθεί θετικό, τότε κατά 98% ο ασθενής νοσεί από Covid- 19.

Από την άλλη πλευρά, η «αξιοπιστία» του τεστ, αν και δεν έχει ακόμη διεξαχθεί εμπεριστατωμένη μελέτη για το θέμα, κυμαίνεται στο «60%».

«Στα νοσοκομεία του Πανεπιστημίου της Λιλ, οι γιατροί δεν διστάζουν να κάνουν πέντε έως και έξι τεστ στους ασθενείς όταν βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, μέχρι να αποδειχθεί θετικό το αποτέλεσμα», επισημαίνει ο Γάλλος γιατρός.

«Αυτός είναι ίσως και ο λόγος για τον οποίο η νεαρή Ζουλί έκανε το τεστ τρεις φορές», προσθέτει.


    Προτείνουμε
    This page might use cookies if your analytics vendor requires them.