Σοκ! Ο εισαγγελέας γυρίζει… την πλάτη!

Δημήτρης Μπούζας30 Μαρτίου 2023

Σοκαρίστηκα στην κυριολεξία – οφείλω να ομολογήσω - όταν άκουσα από τον καλά ενημερωμένο Κυριάκο Θωμαϊδη, πως ο αρμόδιος αθλητικός εισαγγελέας κύριος Σπυρόπουλος, δεν προτίθεται να παρέμβει αυτεπάγγελτα – ως εκ των πραγμάτων και των γεγονότων οφείλει – για τα όσα άκρως προκλητικά, δυσφημιστικά και ακραία περιστατικά συνέβησαν, κατά την διάρκεια και με την λήξη της σύσκεψης που συγκάλεσε ο Εγγλέζος αρχιδιαιτητής. Μερικά εκ των οποίων από έγκυρους νομικούς κύκλους όσο και από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΠΟ κύριο Μπαλτάκο, χαρακτηρίζονται κακουργήματα. 

Βέβαια στο χθεσινό μας σχόλιο είχαμε αναρωτηθεί πως ήταν δυνατόν να μην είχε ήδη προχωρήσει άμεσα και αστραπιαία ο κύριος Σπυρόπουλος, εξαιτίας της κραυγαλέας και εξόφθαλμης παραβατικής φύσης των ακραίων συμπεριφορών, διατηρώντας την ελπίδα ότι θα το έπραττε κάποια στιγμή. Την «μέχρι στιγμής» άρνηση την χαρακτηριζόμενη και ανεξήγητη, όχι μόνο από την κοινή γνώμη αλλά και από έγκυρους νομικούς, οφείλει να την αιτιολογήσει τεκμηριωμένα. Διαφορετικά θα μείνει εκτεθειμένος, «γυρίζοντας την πλάτη» σε μια τόσο μεγάλη πρόκληση. 

Το «μέχρι στιγμής» το διατηρώ ακόμη, γιατί ειλικρινά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι τελικά θα επιβεβαιωθεί αυτή η σοκαριστική πληροφόρηση. Στο περιθώριο της σύσκεψης έρχονται βέβαια να τοποθετηθούν και να προσμετρηθούν οι ενέργειες του επί μονίμου βάσεως βαλλόμενου από το λιμάνι προέδρου της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκο, ο οποίος σε χθεσινές δηλώσεις του στο Metropolis 95,5 και στον Γιώργο Μπούζο, αποκάλυψε με τον γνωστό ήρεμο αλλά και απόλυτα σίγουρο και κατασταλαγμένο τρόπο, πως όλα αυτά πήραν το δρόμο που έπρεπε, προσθέτοντας και διαβεβαιώνοντας πως δεν θα κάνει με τίποτα πίσω. 

Έμπειρος και δύσκολος αντίπαλος, παρά το γεγονός ότι δεν έχει στήριξη επικοινωνιακή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αντιπαρατίθεται με το «θεριό» κερδίζοντας την μια μετά την άλλη, τις μάχες που δίνει μαζί του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επιβάλλεται να υπενθυμίσουμε ότι ο Μπαλτάκος αποτέλεσε έναν από τους βασικούς υποστηρικτές και νομικούς πυλώνες που έδωσαν και κέρδισαν μια μεγάλη μάχη, γκρεμίζοντας το εγκληματικό μόρφωμα (πολυιδιοκτησία) που έστησαν σε βάρος του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός μαζί με τον Αυγενάκη και τον Κούγια. 

Κάτι που όπως όλα δείχνουν δεν μπορεί να το συγχωρέσει ποτέ ο «πάρτα όλα» του λιμανιού. Τέλος και δικαιολογώντας το σοκ που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί η μέχρι στιγμής ακατανόητη εισαγγελική αδιαφορία (;), επιβάλλεται να σας υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά, αυτό το οποίο φιλοξενήσαμε και στο χθεσινό μας σχόλιο. Ότι δηλαδή ακόμη και αν είχαμε εισαγγελική δίωξη για τα ίδια τα συγκεκριμένα άτομα (όπως συνέβη αρκετές φορές στο παρελθόν) οι τιμωρίες θα αποτελούσαν την ίδια και ίσως και μεγαλύτερη πρόκληση και από αυτή τη σημερινή του κυρίου Σπυρόπουλου, να προσποιείται ότι δεν είδε ή ότι δεν άκουσε τίποτα από τον χαμό της συγκεκριμένης και πολυτάραχης σύσκεψης.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την προετοιμασία του για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής. Τα ευχάριστα έρχονται από την πλευρά του Ίνγκασον και του Κουλιεράκη. Ο Λουτσέσκου μπορεί να υπολογίζει στην παρουσία τους. Θα προσθέταμε να υπολογίζει επίσης και σαν νέο θετικό στοιχείο, αυτό που αφορά την δυναμική επιστροφή του Ιβάν στα δρώμενα. Με ότι σημαίνει αυτό το τελευταίο.

ΥΓ1: Απίστευτα πράγματα διαρρέουν στο διαδίκτυο που έχουν σχέση με τον Κλάτενμπεργκ. Ο βίος και πολιτεία του οποίου έχουν την τιμητική τους. Πέρα βέβαια από τη γνωστή ιστορία με την Μάτα Χάρι. Δριμύτατες καταγγελίες στις στιχομυθίες του «τίγρη» με τον χαλίφη του λιμανιού. Ο τελευταίος με την σειρά του, συνήγορος υπεράσπισης του νταραβερτζή πρώην αρχιδιαιτητή, διακινεί τα δικά του σενάρια που έχουν σχέση με την «αντίπερα όχθη», δηλαδή με το περιβάλλον του ηγέτη της Ένωσης.

ΥΓ2: Εντυπωσιακό και υπέροχο: Χειροκροτήθηκε ο Κωνσταντέλιας στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι της Εθνικής, με τους νεαρούς ιδιαίτερα Αθηναίους να στέλνουν το δικό τους μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Ο «μικρός» του ΠΑΟΚ μπήκε ιδιαίτερα στις καρδιές όλων, ανεξαρτήτως συλλογικών προτιμήσεων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.