ΣΟΚ: Εκτός Ευρώπης για δυο χρόνια η Μάντσεστερ Σίτι

Δημήτρης Καλαϊτζής14 Φεβρουαρίου 2020

Η UEFA επέβαλε ποινή αποκλεισμού από την Ευρώπη για τις δυο επόμενες σεζόν στη Μάντσεστερ Σίτι και πρόστιμο 30.000.000 ευρώ για παραβίαση των κανόνων του FFP.

Δεν φτάνει στη Σίτι που χάνει φέτος το Πρωτάθλημα στο Νησί, ήρθε και η ηχηρή καμπάνα από την UEFA να κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα!

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία επέβαλε ποινή αποκλεισμού για τα επόμενα δυο χρόνια στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και πρόστιμο ύψους 30 εκ. ευρώ!

Ο αποκλεισμός θα τεθεί σε εφαρμογή από το καλοκαίρι του 2020, κάτι που σημαίνει πως οι πρωταθλητές Αγγλίας θα μείνουν εκτός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για τις σεζόν 2020-2021 και 2021-2022.

Η διαδικασία κινήθηκε από την έρευνα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel με ντοκουμέντα έγγραφα και e-mail το Νοέμβριο του 2018.

Η Σίτι κρίθηκε ένοχη από το Σώμα Οικονομικού Ελέγχου πως έχει διογκώσει ψευδώς τα έσοδα χορηγιών, όταν υπέβαλε τον φάκελο στο πλαίσιο συμμόρφωσης του FFP.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα και έγγραφα έδειξαν ότι ο ιδιοκτήτης της Σίτι, Σεΐιχης Μανσούρ, χρηματοδότησε ως επί το πλείστον την τεράστια ετήσια χορηγία του τμήματος, του γηπέδου και των Ακαδημιών από την αεροπορική εταιρεία της χώρας του, την Etihad. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Spiegel μέχρι το 2012 είχαν μπει με αυτόν τον τρόπο 127,5 εκατ. λίρες στα ταμεία του συλλόγου.

Άμεση ήταν η αντίδραση της πλευράς των πολιτών, η οποία λίγα λεπτά μετά την επιβολή της τιμωρίας, ανακοίνωσε επίσημα την αναμενόμενη κίνηση της, ότι θα εξασκήσει δηλαδή το δικαίωμα έφεσης στο CAS.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.