Σοκ: Εφυγε από τη ζωή ο προπονητής του Φίλιππου Βέροιας

Metrosport Team16 Μαΐου 2020

Σοκ στην μπασκετική κοινότητα και όχι μόνο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του προπονητή του Φίλιππου Βέροιας, Δημήτρη Γκίμα, ο οποίος έφυγε απρόσμενα από τη ζωή.

Ο επί χρόνια προπονητής του τμήματος μπάσκετ του Α.Π.Σ. “Φίλιππος Βέροιας”, εντοπίστηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου 16 Μαΐου 2020 στο διαμέρισμα του όπου έμενε μόνος, με την αιτία θανάτου να μην έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Ο Δημήτρης Γκίμας έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων σε ηλικία μόλις 55 ετών.

Επαιξε μπάσκετ στο Φίλιππο από το 1977 μέχρι το 1994 παίρνοντας μέρος σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα αλλά και στις εθνικές κατηγορίες με τη φανέλα του Φιλίππου του οποίου διετέλεσε και αρχηγός. Σαν προπονητής ασχολήθηκε από το 1987 στις ακαδημίες κοριτσιών του Φιλίππου και στα παιδικοεφηβικα τμήματα καθώς και στις ακαδημίες αγοριών της Γ.Ε.Β.

Το 1989-90 ήταν προπονητής στη γυναικεία ομάδα του Φιλίππου στη Β’ εθνική (7η) ενώ την ίδια χρόνια με την ομάδα των κορασίδων κέρδισε την 4η πανελλήνια θέση.

Από το 1999 επέστρεψε στον Φίλιππο όπου συνέχισε μέχρι σήμερα έχοντας γνωρίσει τρεις ανόδους από το Α’ τοπικό μέχρι τη Β’ Εθνική τη σαιζόν 2009-10. Tην σεζόν 2012-2013 οδήγησε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, την ανδρική ομάδα του Φιλίππου στην άνοδο απο την Β’ Εθνική στην Α2 κατηγορία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.