Ξανά στο δρόμο του ΠΑΟΚ ο αλησμόνητος σφαγέας του με τον Άγιαξ

Δημήτρης Μπούζας17 Φεβρουαρίου 2022

Το εθνικό μας πρωτάθλημα που κάπως πρόωρα και εξαιτίας της γνωστής σε όλους μας συγκυρίας που οδήγησε στο να δυσκολέψουν οι όποιες προσπάθειες προσέγγισης της κορυφής, με τον φετινό καχεκτικό και μετριότατο Ολυμπιακό να έχει εξασφαλίσει μια βαθμολογική διαφορά που του επιτρέπει να θεωρείται και το αδιαφιλονίκητο φαβορί, παρουσιάζει ως θεσμός ένα ξεχωριστο ενδιαφέρον. 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός της έντονης παρουσίας σε ένα συγκεκριμένο χώρο και σε μια αντίστοιχη ζώνη διεκδικήσεων τεσσάρων συγκεκριμένων μικρομεσαίων ομάδων που ανταγωνίζονται και φιλοδοξούν να περάσουν το κατώφλι των πλέι οφ, με ότι σημαίνει αυτό. 

Τα Γιάννινα, ο Βόλος, ο Αστέρας και ο ΟΦΗ έχοντας πετύχει εξαιρετικές βαθμολογικές συγκομιδές, σε συνδυασμό και με ένα κενό που αφήνουν οι μεταπτώσεις (κακές εμφανίσεις) των πιθανών διεκδικητών της μίας ή των δύο θέσεων που περισσεύουν από τις ήδη καπαρωμένες, έχουν λόγο να πιστεύουν πως μπορούν να πετύχουν αυτή την υπέρβαση. 

Εν ολίγοις, οι μικρομεσαίοι κατά κάποιο τρόπο επιχειρούν την...«επανάσταση» τους, διαπιστώνοντας πως υπάρχουν ελπίδες να πετύχουν τον στόχο τους. Επιστρέφοντας ωστόσο στην κορυφή της βαθμολογίας και διευκρινίζοντας τα όσα αναφέραμε στην εισαγωγή μας, θεωρώντας τον Ολυμπιακό αδιαφιλονίκητο φαβορί, ασφαλώς και δεν αποκλείουμε το...«συγκλονιστικό απρόοπτο». 

Το ότι θεωρούμε πολύ δύσκολη μια τέτοια ανατροπή στο ελληνικό πρωτάθλημα όπου τα πάντα χειραγωγούνται, μεθοδεύονται και ελέγχονται, μας καθιστά εξαιρετικά απαισιόδοξους.

*Στο περιθώριο της εγχώριας αθλητικής επικαιρότητας που δικαιολογημένα κάλυψε μονοδιάστατα τα περί οπαδικής βίας και με αφορμή την αγωνιώδη αναμονή του Άρη για την απόφαση του CAS, υπάρχει μία είδηση που αναφέρεται σε μία εντυπωσιακή και μη αναμενόμενη παρέμβαση του Ανωτάτου Αθλητικού Δικαστηρίου. Το οποίο (CAS) ανέτρεψε την απόφαση της τιμωρίας της νεαρής Καμίλα Βασιλίεβα που βρέθηκε ντοπέ και τιμωρήθηκε με αποβολή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Κίνας.

Θυμίζουμε ότι η αθλήτρια βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία (την τριμεταζιδίνη). Αναδημοσιεύουμε σχετικό σχόλιο: «Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα χθες από την απόφαση του CAS, πoy επιτρέπει στο παιδί – θαύμα του καλλιτεχνικού πατινάζ την 15χρονη Ρωσίδα Καμίλα Βασιλίεβα να διεκδικήσει σήμερα ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. 

Το οποίο και να το κατακτήσει δεν θα το πιάσει στα χέρια της (όπως και του ομαδικού) επί κινεζικού εδάφους, αλλά ενδεχομένως και ποτέ, καθώς οι δύο οργανισμοί θα κυνηγήσουν ανελέητα την υπόθεση με κάθε νόμιμο τρόπο και εξετάζοντας και το περιβάλλον της αθλήτριας. Κι ενώ αυτή τη στιγμή ΔΟΕ και WADA δείχνουν (και είναι στη συγκεκριμένη υπόθεση) σύμμαχοι, στην ουσία βρίσκονται στα μαχαίρια, με την ΔΟΕ να πέφτει και πάλι «θύμα» της αλαζονείας που δείχνει κάποιες φορές, στην προσπάθεια να στρογγυλέψει τις γωνίες. 

Ενώ η WADA της έβαλε βούτυρο στο ψωμί της με τον αποκλεισμό για τέσσερρα χρόνια (μετά έγινε δύο) των Ρώσων αθλητών από κάθε διοργάνωση για συστηματικό ντόπινγκ από το ίδιο το κράτος, η ΔΟΕ πέταξε την ευκαιρία στα σκουπίδια και προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι, επιτρέποντας σε κάποιους Ρώσους (θεωρητικά «καθαρούς») να συμμετέχουν σε Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε ως ανεξάρτητοι υπό τη σημαία της ΔΟΕ, είτε υπό τη σημαία της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής».

*Ας ελπίσουμε ότι το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) θα ανατρέψει και την καταδικαστική για τον Άρη απόφαση.

ΥΓ: Έμειναν άφωνοι στον ΠΑΟΚ όταν πληροφορήθηκαν ποιον διαιτητή επέλεξαν για το παιχνίδι με την δανέζικη Μίντιλαντ. Κανείς δεν έχει λησμονήσει ακόμη το τι διέπραξε στο συγκεκριμένο αγώνα. Ήταν μια στην κυριολεξία ανελέητη σφαγή. 

Ο τύπος εξόφθαλμα έβγαλε τον Άγιαξ από τα πολύ δύσκολα, δίνοντας τρία ακατανόητα πέναλτι σε βάρος του ΠΑΟΚ και αφαιρώντας του ακόμη και την τελευταία ευκαιρία στο φινάλε του παιχνιδιού, σε ένα κραυγαλέο φάουλ σε επικίνδυνο σημείο για τους Ολλανδούς. 

Φαίνεται ότι εκεί στην ΟΥΕΦΑ δεν κρατάνε αρχείο για τίποτε. Ας ελπίσουμε ότι ο περίεργος και ύποπτος Άγγλος να μην έχει αναλάβει και πάλι υποχρεώσεις όπως αυτή που έδειξε σε εκείνη την αξέχαστη βραδιά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.