SL2: Ο... Ηρακλειώτης Ηρόδοτος πήρε πιστοποιητικό - «Βράζουν» στη Ρόδο με Αυγενάκη

Metrosport Team24 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Ηρόδοτος κατάφερε και εξασφάλισε σε δεύτερο βαθμό πιστοποιητικό συμμετοχής στη Super League 2.

Σε πρώτη φάση, η ΕΕΑ δε χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στην ομάδα του Ηρακλείου. Έτσι οι Κρητικοί κατέθεσαν αίτημα για επανεξέταση που είχε θετική κατάληξη λόγω της μετάθεσης της έναρξης του Πρωταθλήματος της 2ης τη τάξει εθνικής κατηγορίας.

Αντίθετα η Ρόδος παρά την υπέρ της απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο είδε την αίτηση θεραπείας της να απορρίπτεται λόγω τήρησης καταληκτικών προθεσμιών υποβολής των δικαιολογητικών.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΕΕΑ για Ρόδο και Ηρόδοτο:

2.Αίτηση θεραπείας-ανάκλησης ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ της από 14.09.2021 απόφασης της Επιτροπής. ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την αίτηση, επειδή πρόκειται περί τήρησης καταληκτικών προθεσμιών υποβολής των δικαιολογητικών.

3.Αίτηση ΠΑΕ ΗΡΟΔΟΤΟΣ επανασυζήτησης του φακέλου της, λόγω μεταβολής της έναρξης του πρωταθλήματος της Super League 2, για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

ΧΟΡΗΓΕΙ το πιστοποιητικό, μετά την επανεξέταση του φακέλου, λόγω της μετάθεσης έναρξης του πρωταθλήματος της Super League 2.

Για τις δύο αποφάσεις αρκετοί είναι αυτοί που βλέπουν δύο μέτρα και δύο σταθμά από την ΕΕΑ. Στην περίπτωση της Ρόδου επικαλέστηκε τις προθεσμίες και δεν της έδωσε πιστοποιητικό. Αντίθετα, στον Ηρόδοτο από το Ηράκλειο, την περιφέρεια όπου εκλέγεται ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, εκμεταλλεύτηκε την μετάθεση της σέντρας και χορήγησε το πιστοποιητικό.

Στο νησί της Δωδεκανήσου «βράζουν» και μάλιστα ο βουλευτής και τέχως Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Νικητιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μένω άναυδος με τον τρόπο που αποφασίζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και το μένος που μοιάζει να την διακατέχει σε βάρος της ΠΑΕ Ρόδου. Την ίδια ώρα που η ΠΑΕ Ρόδου, έχει αποκαταστήσει πλήρως την τυπική αμέλεια που υπάρχει στα έγγραφά της δέχεται εκ νέου την αδιαφορία και το μένος της Επιτροπής, και ταυτοχρόνως, το ίδιο Όργανο, αποφασίζει για πολύ βαρύτερο παράπτωμα όπως αυτό της εκπρόθεσμης αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου, να δεχτεί στο επαγγελματικό πρωτάθλημα την ομάδα του Ηρόδοτου. Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην κλασικότερη έκφρασή τους.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι προφανές ότι γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της την προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου που διατάσσει τη συμμετοχή της ΠΑΕ Ρόδου στην κλήρωση του επαγγελματικού πρωταθλήματος και ταυτοχρόνως αγνοεί επιδεικτικά την παγίως καταχωρημένη στο ευρωπαϊκό δικαιικό σύστημα Αρχή της Αναλογικότητας.

Πώς μπορεί κάποιος να μην αναρωτιέται αν όλα αυτά έχουν σχέση με το γεγονός ότι ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης είναι Κρητικός και προφανώς φανατικός υποστηρικτής του Ηροδότου ενώ ταυτοχρόνως η πολιτικώς κυρίαρχοι δεξιοί πολιτικοί της Ρόδου ευρίσκονται σε διαρκή αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ρόδος;
Τελικός μήπως το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν ο αθλητισμός μας έγινε κράτος της Κρήτης; Μήπως τελικός πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δωδεκάνησος δεν έχει πολιτική φωνή;».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.