Σκληροί κανόνες από την UEFA σε Champions League, Europa League

Metrosport Team05 Αυγούστου 2020

Η UEFA είναι αποφασισμένη να διεξαχθούν με κάθε κόστος το Champions League και το Europa League της σεζόν 2019-2021 όσο και τα προκριματικά της σεζόν 2020-2021.

Η γαλλική εφημερίδα «L' Equipe» φέρνει στο φως τις αλλαγές που θέσπισε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στους κανονισμούς, ακόμη και για την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, αν μία ομάδα έχει 10 κρούσματα κορωνοϊού, τότε εφόσον διαθέτει 13 υγιείς ποδοσφαιριστές από τη λίστα που έχει δηλώσει, τότε θα πρέπει να κατέβει να αγωνιστεί. Αν δεν έχει 13 ποδοσφαιριστές από τη λίστα, τότε θα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστές που δεν έχει δηλώσει στη λίστα. Αν και μετά από αυτό δεν μπορεί να παίξει, τότε θα χάσει τον αγώνα στα χαρτιά με 3-0.

Επίσης, αν ένας διαιτητής διαγνωστεί με κορωνοϊό, τότε ο αντικαταστάτης του μπορεί να έχει την ίδια εθνικότητα με μία από τις δύο ομάδες. Ακόμη μπορόυν να οριστούν και διαιτητές που δεν έχουν το σήμα της FIFA.

Όσον αφορά τις έδρες των αγώνων, η ευθύνη πέφτει στη γηπεδούχο ομάδα.

Αν υπάρξει πρόβλημα με την έδρα του αγώνα, τότε η γηπεδούχος ομάδα οφείλει να βρει άλλο γήπεδο. Αν οι φιλοξενούμενοι έχουν πρόβλημα να ταξιδέψουν λόγω περιορισμών που μπορεί να υπάρχουν από την χώρα της γηπεδούχου ομάδας, τότε θα πρέπει η γηπεδούχος να βρει γήπεδο σε μία άλλη χώρα για την διεξαγωγή του αγώνα. Αν δεν γίνει ούτε αυτό, χάνει το ματς στα χαρτιά.

Αν μάλιστα και οι χώρες των δύο ομάδων έχουν περιορισμούς στα ταξίδια λόγω της πανδημίας και δεν ενημερώσουν άμεσα την UEFA, τότε θα τιμωρείται και η φιλοξενούμενη ομάδα.

Μένει να δούμε πώς θα γίνουν οι αγώνες διότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό σε αρκετές χώρες της Ευρώπης είναι δύσκολη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.