Σκληρή ήττα για την ΑΕΚ, 0-2 η Μαρσέιγ

Metrosport Team10 Νοεμβρίου 2023

Η ΑΕΚ ήταν ανταγωνιστική σε ακόμη έναν ευρωπαϊκό παιχνίδι της, αλλά η Μαρσέιγ κατάφερε να νικήσει εκ νέου την Ένωση, με 0-2, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να παραμένει ζωντανή στην υπόθεση πρόκρισης.

Οι "κιτρινόμαυροι" μετά από αυτή την ήττα παρέμειναν στους 4 βαθμούς (3η θέση) δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των ομίλων. Η Μαρσέιγ είναι πρώτη με 8 β., στη δεύτερη θέση η Μπράιτον με 7 β. και στην τελευταία θέση ο Άγιαξ με 2 β., χωρίς νίκη μέχρι στιγμής στον όμιλο.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Οι Γάλλοι στο 25ο λεπτό πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Σανσέλ Μπεμπά να εκμεταλλεύεται την κακή έξοδο του Αθανασιάδη, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κλος, και με κεφαλιά έκανε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους.

Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος πίεσε ψηλά, δημιουργώντας συχνά αναταραχή στην άμυνας της Μαρσείγ, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Πάου Λόπεθ, πληρώνοντας την ολιγωρία της σε στημένη φάση.

Στο 51ο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία, μετά από εξαιρετική σέντρα του Άμραμπατ, αλλά ο Πάου Λόπεθ απέκρουσε ενστικτωδώς, κρατώντας το προβάδισμα των Γάλλων.

Ο Γκατσίνοβιτς στο 54ο λεπτό απείλησε ξανά την εστία του Λόπεθ, ο Σέρβος πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, σύγκλινε κεντρικά, αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ είχε απάντηση στο σουτ του Γκατσίνοβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι στο 80ο λεπτό έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ, με τον Βιτίνια να σημαδεύει το δεξί κάθετο δοκάρι του Αθανασιάδη. Η ΑΕΚ προσπάθησε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης αλλά ο Λόπεθ όποτε χρειάστηκε είχε απάντηση στις τελικές των παικτών του Αλμέιδα.

Στο 90+3' η Μαρσέιγ διπλασίασε τα τέρματά της, ο Βιτίναι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μάνταλου, πάσαρε στον Σαρ και εκείνος σημείωσε το 0-2 των Γάλλων.

ΑΕΚ (Προπονητής: Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι (81' Γαλανόπουλος), Πινέδα (63' Αραούχο), Γκατσίνοβιτς (63' Τσούμπερ), Άμραμπατ (76' Ελίασον), Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία (63' Πόνσε).

Μαρσέιγ (Προπονητής: Γκατούζο): Λόπεθ, Λόντι, Μπαλέρντι, Μπεμπά, Κλος (95' Ναντίρ), Κοντογκμπιά, Βερετού (95' Ζιγκό), Αρίτ (95' Σόγκιο), Εντιαγέ (86' Μουρίγιο), Κορέα (59' Σαρ), Βιτίνια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.