Σκληρή για να πεθάνει η Μπενφίκα, 2-2 με Άγιαξ

Δημήτρης Καλαϊτζής23 Φεβρουαρίου 2022

Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Μπενφίκα. Η ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου παρότι βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ από τον Άγιαξ, απάντησε ισάριθμες φορές (2-2) και θα ταξιδέψει στην Ολλανδία για να πάρει την πρόκριση στους οκτώ του Τσάμπιονς Λιγκ. Έγραψε ιστορία στη Λισαβόνα ο ποδοσφαιριστής του Αίαντα, Σεμπαστιάν Αλέ!

Καλύτερο ξεκίνημα στην αναμέτρηση με την Μπενφίκα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Άγιαξ, καθώς άνοιξε το σκορ με τον Τάντιτς στο 18΄.  

Ο Βλαχοδήμος έδωσε με βολέ στον Γκριμάλντο, αυτός έχασε την μπάλα υπό την πίεση του Μαζραουί που έκανε τη σέντρα στον αμαρκάριστο Τάντιτς, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα, βάζοντας σε θέση ισχύος την ομάδα του.  

Η Μπενφίκα απάντησε άμεσα, φέρνοντας το ματς στα ίσα χάρη στο αυτογκόλ του Αλέ στο 26΄.  Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόλις τρία λεπτά, αφού ο Αλέ αυτή τη φορά βρήκε δίχτυα στη σωστή εστία και έδωσε για δεύτερη φορά προβάδισμα στην ομάδα του.  

Να σημειωθεί ότι ο Σεμπαστιάν Αλέ έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης του Άγιαξ που φτάνει τα 11 γκολ στην Ευρώπη σε μία σεζόν. Πρώτος που το κατάφερε ήταν ο Ρουντ Χέελς τη σεζόν 1975-1976. 

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Άγιαξ έχασε ασύλληπτη ευκαιρία για να καθαρίσει το παιχνίδι. Ο Άντονι έβγαλε κάθετη στον Άλβαρες, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Βλαχοδήμου, ο Αλέ πήρε το ριμπάουντ, όμως κατάφερε να αστοχήσει προ κενής εστίας. 

Στην επανάληψη η Μπενφίκα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και έφτασε στην ισοφάριση με τον Γιάρεμτσουκ στο 72΄, ενώ νωρίτερα κέρδισε πέναλτι, αλλά μετά από χρήση τουVAR δεν δόθηκε τελικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.