Θεσσαλονίκη: Σκηνικό… πολέμου στο 424 ΓΣΝΕ

Metrosport Team20 Νοεμβρίου 2020

Σε κατάσταση συναγερμού είναι τις τελευταίες μέρες η Βόρεια Ελλάδα, ενώ στη «μάχη» για την αντιμετώπιση των τεράστιων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού μπαίνει πλέον με όλες του τις… εφεδρείες το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο 424 ΓΣΝΕ ο υπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς τίθεται σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη νέας «μονάδας»… πολεμικών προδιαγραφών στον χώρο του ελικοδρομίου.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το GRTimes.gr, στον συγκεκριμένο χώρο αναμένεται να τοποθετηθούν κοντέινερ και στρατιωτικές σκηνές προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με covid-19.

Την ίδια στιγμή, είναι ήδη σε ετοιμότητα το πυρηνικό καταφύγιο στα υπόγεια του 424 ΓΣΝΕ όπου έχουν τοποθετηθεί κρεβάτια και εξοπλισμός ώστε να λειτουργήσει άμεσα ως νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης για περιστατικά covid, καθώς η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι πλέον πολύ δύσκολη, τόσο ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων όσο και ως προς τη σοβαρότητα των περιστατικών και τον αριθμό των ασθενών που πρέπει να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ ή και να διασωληνωθούν. 

Η σημερινή αποκάλυψη του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Κλινικών, Γρηγόρη Σαραφιανού ότι έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία το πυρηνικό καταφύγιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη επισήμως, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα -σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes- έγκειται στο γεγονός ότι στον συγκεκριμένο χώρο υπάρχει ζήτημα αποσυμπίεσης, καθώς δεν υπάρχουν παράθυρα. Αν όμως οι συνθήκες στο σύστημα υγείας γίνουν ακόμη δραματικές τότε θα προχωρήσει η αποσυμπίεση άμεσα.

Την ίδια ώρα, ο στρατός έχει προχωρήσει και σε… αναδιάταξη προσωπικού επιστρατεύοντας ουσιαστικά στον χώρο της υγείας τους πάντες. Είναι χαρακτηριστικό πως διοικητικοί υπάλληλοι πλέον αλλάζουν… ειδικότητα και γίνονται τραυματιοφορείς για να ριχτούν στη «μάχη» με τον αόρατο πλην όμως φονικό ιό, τον κορωνοϊό.

Επίσης. σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ο 2ος όροφος του 424 ΓΣΝΕ μοιράζεται πλέον ανάμεσα στο στρατιωτικό νοσοκομείο και στο ΑΧΕΠΑ και σε ασθενείς covid και μη -covid, ενώ μέχρι πρότινος είχε διατεθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες του ΑΧΕΠΑ.

Πηγή: grtimes.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.