Σκανάροντας την «διαβολοεβδομάδα» -Οι τρεις... «παγίδες» για τον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας21 Νοεμβρίου 2021

Ποντάροντας στην καλή ψυχολογία και στο μέταλλο των παικτών του, ο Λουτσέσκου αισιοδοξεί να περάσει χωρίς απώλειες από τρεις «παγίδες» που έχει μπροστά του.  

Τρία σημαντικά παιχνίδια μέσα σε συμπιεσμένο χρόνο λόγω παρεμβολής του ευρωπαϊκού, με δύο ταξίδια το ένα εκ των οποίων εκτός συνόρων και με την πρόσθετη επιβάρυνση της διεξαγωγής του προτελευταίου την Πέμπτη, με επιστροφή στην πατρίδα «ουσιαστικά» την Παρασκευή, σίγουρα δεν είναι οι ιδανικότερες συνθήκες για μια άνετη διαχείριση της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί. 

Σήμερα ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στο Περιστέρι, την Τετάρτη «πετάει» για τη Σλοβακία και του μένει ελάχιστος χρόνος ξεκούρασης όπως και προετοιμασίας, για το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη. Στην πίεση του χρόνου επιβάλλεται να προστεθεί και η βαθμολογική κρισιμότητα των αναμετρήσεων. 

Τόσο της ευρωπαϊκής, όσο και των αντίστοιχων του εθνικού πρωταθλήματος. Ο Ραζβάν λοιπόν έχει απέναντι του για μια ακόμη φορά κάποια πράγματα δύσκολα και περίπλοκα. Είναι υποχρεωμένος να «σκανάρει» την...«διαβολοεβδομάδα» που έρχεται με ιδιαίτερη προσοχή. 

Η αρχή γίνεται σήμερα στο Περιστέρι όπου θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που παίζει το τελευταίο χαρτί της, με ότι σημαίνει αυτό. Στη συνέχεια ταξιδεύει για τη μεγάλη μάχη της πρόκρισης στη Σλοβακία. Και με την επιστροφή βλέπει ότι υπάρχει λίγος χρόνος (δύο μόλις 24ωρα) για να προετοιμαστεί για ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι με τον Άρη. 

Σαφέστατα ο Ραζβάν αντιμετωπίζει μερικές ιδιαιτερότητες που προκύπτουν βασικά από τον πολύ λίγο χρόνο που διαθέτει λόγω της παρέμβασης μεσοβδόμαδα του ευρωπαϊκού αγώνα, της ημέρας διεξαγωγής του συγκεκριμένου παιχνιδιού (Πέμπτη) αλλά και της επιστροφής του. 

 Σε ότι έχει σχέση τώρα με την 10η αγωνιστική που ξεκινάει σήμερα, το ενδιαφέρον σαφέστατα επικεντρώνεται στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, από το αποτέλεσμα του οποίου ενδεχομένως να έχουμε κάποιες λίγες βαθμολογικές διαφοροποιήσεις, αν οι γηπεδούχοι δημιουργήσουν προβλήματα στους φιλοξενούμενους. 

Από πλευράς Ένωσης αναφέρεται ότι ο Τσούμπερ και ο Αραούχο έβγαλαν όλο το πρόγραμμα και είναι ετοιμοπόλεμοι. Για τον Ελβετό η συμμετοχή του θεωρείται δεδομένη και για τον Αραούχο υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις να μείνει στον πάγκο για ενδεχόμενη αλλαγή, κάτι που σημαίνει πως θα τον αντικαταστήσει σε αυτή την περίπτωση ο Αμραμπάτ. 

Στην αντίπερα όχθη οι ερυθρόλευκοι είδαν με ικανοποίηση την έγκαιρη επιστροφή των Βάτσλικ και Αγκιμπού Καμαρά. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης αναμένεται να μην αντιμετωπίσει δυσκολίες. Το επαρκέστατο και ποιοτικό ρόστερ καλύπτει άνετα την απουσία του Μπερτόλιο και ο Μάντζιος επίσης γνωρίζει πολύ καλά τον αντίπαλο. 

Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι διεξάγεται στη Λαμία και λέμε ιδιαίτερο από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι αποτελούν τον κακό δαίμονα των φιλοξενούμενων. Η στατιστική πληροφορεί ότι ο Παναθηναϊκός έχει να σταυρώσει νίκη σε 9 σερί αγώνες σε αυτή την καταραμένη – για αυτόν - έδρα. 

Προστίθεται βέβαια στην περίπτωση και η απουσία του Βέλεθ. Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθούμε στον ακατανόητο τρόπο επιλογής των διαιτητών από μέρους του Κλάτενμπεργκ και των εμπίστων (αν υπάρχουν) συνεργατών και καθοδηγητών του. 

 ΥΓ: Ο φίλος της στήλης Σεραφείμ Αποστολίδης καταθέτει την άποψη του για την συμμαχία των δύο μιντιαρχών (Μαρινάκη - Αλαφούζου): «Αρχικά σας συγχαίρω γιατί δεν σταματήσατε ούτε στιγμή να ασχολείστε με τα σοβαρά θέματα και τα προβλήματα που αφορούν το ποδόσφαιρο μας. 

Έχετε αποδείξει δημοσιογραφική ανεξαρτησία και θάρρος, αντιμετωπίζοντας τους «μεγάλους», τους οποίους άλλοι υπηρετούν πιστά και όπως νομίζουν και κρυφά. Η πόλη μας και η πατρίδα μας μοιάζουν με μικρά χωριά. Όλοι μας γνωριζόμαστε. Συνεχίστε με την ίδια συνέπεια». Δίχως σχόλιο από την πλευρά μας, με ένα απλό και θερμό «ευχαριστούμε».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.