Συμμάζεμα παντός… τύπου

Μάνος Χατζάκης20 Φεβρουαρίου 2020

Τις γραμμές, αναφορικά με τη δημιουργία του Αρη της νέας αγωνιστικής περιόδου, έθεσαν, οι τρεις βασικοί... λίθοι της ομάδας, στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησαν. Καρυπίδης, Χαριστέας και Ενινγκ, στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων για την παραμονή του Γερμανού, μίλησαν και για τη διαμόρφωση του ρόστερ, καταλήγοντας σε κοινό συμπέρασμα.

Κι εκείνο δεν είναι άλλο από το ευρύτερο συμμάζεμα στο αγωνιστικό, το οποίο “ακουμπά” και τον προϋπολογισμό. Πρακτικά, σημαίνει ότι το μπάτζετ θα είναι πιο “σφιχτό” σε σχέση με πέρσι, χωρίς να συνεπάγεται ότι θα είναι λιγότερο ανταγωνιστικό. Το κάθε άλλο. Η περσινή εμπειρία, ως προς τον σχεδιασμό, δίδαξε πολλά στον Θόδωρο Καρυπίδη και όχι μόνο. Ο επικεφαλής της ΠΑΕ έχει, πλέον, δίπλα του άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης, ο οποίος είναι ο Αγγελος Χαριστέας. Ο τελευταίος βλέποντας τα συμβόλαια, που υπογράφηκαν πριν μερικούς μήνες, υπέστη πολιτισμικό… σοκ, γι’ αυτό και ήταν κάθετος στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας σε μεταγραφικά ζητήματα.

Σε πρώτο χρόνο, λοιπόν, οι “τρεις” συμφώνησαν ότι θα γίνουν περικοπές και οι ποδοσφαιριστές, που θα επιλεγούν θα αξίζουν τα… λεφτά τους και, το σημαντικότερο, θα έρθουν, για να καλύψουν πραγματικές ανάγκες και όχι τις δημόσιες σχέσεις… τρίτων. Στην Αλκμήνης θέλουν να δημιουργήσουν ρόστερ από παίκτες, οι οποίοι υπολογίζονται και δεν θα πληρώνονται, για να βρίσκονται μεταξύ πάγκου και κερκίδας, όπως συμβαίνει με ουκ ολίγους στη φετινή σεζόν.

Ετσι, βάσει του σκεπτικού τους, μπορεί για παράδειγμα να έρθει ποδοσφαιριστής, που θα αμείβεται… αδρά, αλλά θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί, αφού προηγουμένως θα έχει επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια και χωρίς να μεσολαβούν παζάρια και “κρυφοί” τραυματισμοί.

Φιλοσοφία, η οποία (συμπτωματικά ή μη) αντανακλά και στην αντίστοιχη του Μίκαελ Ενινγκ. Ο γερμανός τεχνικός, στο διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο του Αρη, χρησιμοποιεί μικρό αριθμό παικτών, συγκριτικά με τον συνολικά διαθέσιμο, και ο νέος Αρης, που θα φέρει (και) τη δική του σφραγίδα, θα περιλαμβάνει χρήσιμες μονάδες.

+Χαριστέας και Ενινγκ (κατ’ επέκταση και ο Καρυπίδης) θέλουν να μην παρουσιαστούν ξανά φαινόμενα τύπου Ντουάρτε, Τόνσο, Μαρτίνες ακόμη και Μαντσίνι. Ολοι τους υπέγραψαν υψηλά συμβόλαια, αλλά η συνεισφορά τους δεν αξιολογείται καν. Στους παραπάνω, προσθέστε και τον Μενέντεθ από τον οποίο η ΠΑΕ πρόλαβε να… γλιτώσει μερικές εκαντοδάδες χιλιάδων ευρώ, έστω και την τελευταία στιγμή.

+Και οι τελευταίοι δύσπιστοι έχουν καταλάβει με ποια κριτήρια και μεθοδολογία έγιναν οι μεταγραφές το περασμένο καλοκαίρι. Οπως φαίνεται, το πάθημα φαίνεται πως γίνεται μάθημα και η παρουσία του Χαριστέα εγγυάται ότι η κατάσταση στις μεταγραφές δεν θα ξεφύγει από το λογικό ποδοσφαιρικό πλαίσιο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.