Σημαντική ενίσχυση ο έτοιμος Καγκάβα

Δημήτρης Μπούζας21 Φεβρουαρίου 2021

Ο Πάμπλο Γκαρσία καλείται από το σημερινό παιχνίδι να διαχειριστεί με ιδιαίτερη προσοχή απουσίες βασικών παικτών. Είτε προγραμματισμένες όπως οι τιμωρίες που προκύπτουν από κίτρινες κάρτες, είτε από απρόβλεπτους τραυματισμούς. 

Είναι αλήθεια πως μερικές από αυτές τις απουσίες «διαταράσουν» την συνοχή και την προσπάθεια που καταβάλλεται για μια σταθερή απόδοση και εικόνα. Τα παιχνίδια που μένουν μέχρι να ξεκινήσουν τα πλέι οφ, θα δώσουν τους βαθμούς που θα κρίνουν την αρχική κατάταξη, αλλά και θα δρομολογήσουν τις προοπτικές για την τελική. 

Οι προνομιούχες θέσεις είναι περιορισμένες και ως εκ τούτου, μεγάλη μάχη όπως είναι επόμενο θα δοθεί για την δεύτερη θέση. Σήμερα ο ΠΑΟΚ θα δώσει ένα παιχνίδι το οποίο προσλαμβάνει τη μορφή και τις διαστάσεις μιας δύσκολης αναμέτρησης, εξαιτίας των βασικών απουσιών που υπάρχουν, αλλά και της διαφορετικής εικόνας που παρουσιάζει ο αντίπαλος, μετά από κάποιες αξιόλογες μεταγραφικές ενισχύσεις και το τελευταίο εκτός έδρας εντυπωσιακό αποτέλεσμα που πέτυχε. Επιβάλλεται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. 

Μακριά λοιπόν από υποτιμήσεις κι εφησυχασμούς. Με δεδομένες και τις αναδιατάξεις που αναγκαστικά θα υποχρεωθεί να κάνει στην άμυνα του ο κόουτς, ίσως προκύψουν κάποια προβλήματα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο οι πάντες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα για να τα αντιμετωπίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά. Στο περιθώριο του αγώνα θα μπορούσε να γίνει κάποια σκέψη για την παρουσία και την πιθανότητα να ενεργοποιηθεί ένας πολύ σημαντικός παίκτης όπως ο Σίνζι Καγκάβα. 

Προκύπτει ως εκ τούτου το ερώτημα κατά πόσο είναι έτοιμος για το βασικό σχήμα. Η εικόνα που υπάρχει με τη σταδιακή και λογική διαχείριση από τον Γκαρσία δείχνει πως ο πολύτιμος και έμπειρος Ιάπωνας, είναι σε θέση πλέον να μπει στα βαθιά. Ο κόουτς διαχειρίστηκε σωστά το χρόνο προετοιμασίας και προσαρμογής του και τώρα καλείται να πάρει την τελική απόφαση. 

Πιστεύω πως δεν χρειάζεται να επικαλεστούμε το βιογραφικό του για να ενσχύσουμε την άποψη ότι μπορεί να αποτελέσει μία πολύ σημαντική ενίσχυση ο Καγκάβα, από τη στιγμή που το πέρασμα του από ομάδες ευρωπαϊκά μεγαθήρια συνοδεύτηκε με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Ο Γκαρσία εκτιμά ιδιαίτερα τον Ιάπωνα, γνωρίζοντας ότι μπορεί να «εισπράξει» πολλά από την παρουσία του. Ο «Ινδιάνος» ποτέ δεν ήταν συμπλεγματικός και σίγουρα δεν θα υπάρξει επανάληψη του φαινομένου της απαξίωσης ενός μεγάλου παίκτη που αποφάσισε να φέρει στην Τούμπα ο Σαββίδης, όπως στην περίπτωση του κομπλεξικού και ανίκανου Τούντορ με τον Μπερμπάτοφ.

Μία χοντρή κόκκινη βούλα

Χαμός στα ΜΜΕ της Ολλανδίας με αφορμή τον αγώνα της Αϊντχόφεν στο Φάληρο. Βγήκαν στη φόρα όσα κυκλοφορούν περιορισμένα και σε επίπεδο εγχώριο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τις δραστηριότητες του. Λέτε να πειράχθηκαν από την διαιτησία που έκλεισε τα μάτια της στο καραμπινάτο επιθετικό φάουλ από το οποίο προήλθε το τρίτο και κρίσιμο γκολ; Πιστεύουμε όχι, γιατί η ομάδα τους έχει βεβαρημένο παρελθόν με μια ακόμη «τεσσάρα» και μάλιστα πρόσφατη από τον ΠΑΟΚ. 

Κάτι άλλο είναι εκείνο που τους προκάλεσε ή μάλλον τους έδωσε αφορμή για να βγουν και να αναφερθούν σε πράγματα που ούτε εδώ στην Ελλάδα γνωρίζουμε τόσα χρόνια για το «Noor 1». Η συγκεκριμένη αποκάλυψη με τα ειδικά σκυλιά που αναζητούσαν την κοκκαϊνη και έκαναν σαν τρελά γιατί δεν ήξεραν που να πρωτοπάνε, ήταν η τούρτα - δώρο στον πρόεδρο του δαφνοστεφανομένου, με κερασάκι τα... στημένα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.