Σημαιοφορίδης: «Πλέον το εφετείο θα εκδικάσει επί της ουσίας»

Metrosport Team10 Μαρτίου 2020

Το Διοικητικό Εφετείο τόνισε ότι δεν χρειάζεται προσωρινή διαταγή γιατί η εισήγηση της ΕΕΑ δεν είναι δεσμευτική. Ο Λάκης Σημαιοφορίδης μίλησε στο «Metropolis 95.5» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο« για την εξέλιξη της υπόθεσης τονίζοντας ότι το εφετείο πλέον θα εκδικάσει την ουσία και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι δεν θα τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για μη έκδοση προσωρινής διαταγής: «Δικαιώθηκα για όσα έλεγα και θα δικαιωθώ και στα υπόλοιπα. Είναι λογική η απόφαση αυτή καθώς εδώ και καιρό νομικοί έβγαιναν και έλεγαν ότι είναι δεσμευτική η εισήγηση της ΕΕΑ.

Είναι τραγικό να μιλούν νομικοί και να λένε ότι μια επιτροπή μπορεί να δεσμεύσει την απόφαση ενός δικαστηρίου. Είναι ανεπίτρεπτο. Ένας νομικός που σέβεται τον εαυτό του δεν κάνει απαράδεκτες παρεμβάσεις. Την Πέμπτη οι δικαστές θα κληθούν να δικάσουν κατά ουσία. Υπάρχει κάτι αντιφατικό.

Η λύση που προέκυψε είναι μεσοβέζικη και δεν ανταποκρίνεται στους κανόνες δικαίου. Γιατί εάν πίστευε στη δεσμευτικότητα θα έπρεπε να υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ. Η εφαρμογή της τροπολογίας πάσχει από πολλές πλευρές. Πρόκειται για μια τροπολογία που δεν λέει κάτι τον ιδιαίτερο και σε κάποιο σημείο λέει ότι η ποινή που επιβάλλεται ανεξάρτητα από το χαρακτηριστικό της παράβασης από τις οικείες πειθαρχικές διατάξεις. 

Ποιες είναι αυτές οι διατάξεις; Καταλήγουμε ότι υπάρχει λάθος περί της εφαρμογής της τροπολογίας. Εάν θεωρηθεί ότι εφαρμόζει καινούργιους νόμους δεν μπορεί να υπάρξει η εφαρμογή τους από φέτος αλλά από του χρόνου. Τα Πειθαρχικά Όργανα εφαρμόζουν αποκλειστικά συγκεκριμένους κανόνες. Για αυτά τα όργανα είναι δεσμευτικές οι διατάξεις. Κατά συνέπεια υπάρχει νομικό λάθος».

Για την εκδίκαση της ουσίας της απόφασης: «Πρέπει να δικάσει στην ουσία της απόφασης. Ενώ διατάξεις που αναφέρονται στο θέμα της Ξάνθης και αφορούν την ανάκληση του πιστοποιητικού δίνουν τη δυνατότητα στο Πειθαρχικό Όργανο να μπει στην ουσία δεν γίνεται το ίδιο για τον ΠΑΟΚ. Δηλαδή δεν μπορούμε για κάτι μικρό να ισχύει και να μην ισχύει αυτό για το μείζον. Η απόφαση περιορίστηκε σε αυτά τα τετριμμένα. Θέλησε να έχουν και το σκύλο χορτάτο και την πίτα αφάγωτη. Αυτό δε σημαίνει ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη. Αλίμονο αν μια γνωμοδοτική πρόταση ήταν δεσμευτική. Οι αθλητικοί δικαστές θα έκαναν απλά μια επικύρωση χωρίς μάλιστα να καλέσουν τους ενδιαφερόμενους».

Για την αντίδραση του Ολυμπιακού και την προσφυγή του κατά της Super League: «Δικαιώνομαι και σε αυτό. Είναι λίγο επικίνδυνη η προσφυγή στο διοικητικό δικαστήριο. Προφανώς έχουμε να κάνουμε με μια παράβαση του ΚΑΠ. Ο Ολυμπιακός προσβάλλει την απόφαση θέλοντας να δείξει ότι υπάρχει παράβαση του 35 του ΚΑΠ».

Για το τι βλέπει ότι θα γίνει στα διαιτητικά δικαστήρια: «Θεωρώ ότι θα απορριφθεί. Δεν συντρέχουν λόγοι ακύρωσης της απόφασης. Ο ίδιος Ολυμπιακός αναγνωρίζει αυτή τη δικαιοδοσία και τι θα πει τώρα ότι δεν συμμετέχω σε αυτή τη διαδικασία. Εξαντλεί κάθε νομικό όπλο και αυτό πρέπει να κάνει για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του».

Για το τι θα γίνει στο τέλος: «Και να διαπιστωθεί η πολυιδιοκτησία δεν μπορεί να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε στο Metropolis 95.5:

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.