Σημαιοφορίδης: «Παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ»

Metrosport Team30 Ιανουαρίου 2020

Κάθετα αντίθετος με την τροπολογία που ψήφισε η Βουλή και αφορά τον συμψηφισμό της εισήγησης της ΕΕΑ για τιμωρία των ΠΑΟΚ και Ξάνθης με αφαίρεση βαθμών εμφανίστηκε ο Λάκης Σημαιοφορίδης. 

Ο έμπειρος νομικός μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» υποστήριξε ότι δεν γίνεται εν μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων να δίνονται λύσεις ενώ τόνισε ότι είναι δυνατόν να παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο κ. Αυγενάκης πριν βγει κάποια απόφαση έρχεται και τοποθετείται για αυτό. Αυτό καταδεικνύει κάτι και δημιουργεί ένα θέμα μείζονος σημασίας. Έπειτα έρχεται αυτή η τροπολογία και αυτό εμένα μου δείχνει  ότι τα πράγματα στην Ελλάδα γίνονται με προχειρότητα και δημιουργούν προβλήματα και αμφιβολίες για τη σκοπιμότητα των αποφάσεων αυτών. Για μένα αυτό είναι σε ένα βαθμό ανεπίτρεπτο καθώς μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό. 

Εάν θέλουμε να λεγόμαστε σοβαρό κράτος και να έχουμε σοβαρές κυβερνήσεις πρέπει να έχουμε σταθερούς κανόνες για πολλά χρόνια που δεν θα μεταβάλλονται ανάλογα με το συμφέρον του καθενός. Έτσι, θα υπάρχει σταθερότητα και θα προστατεύεται ο χώρος με ένα θεσμικό πλαίσιο. Η αιτιολογία τους είναι ότι διακυβεύβεται η κοινωνική συνοχή. Αυτό είναι κάτι ανεπίτρεπτο. Δεν μπορούμε να ερχόμαστε και να κάνουμε τροπολογίες που επί της ουσίας παραβιάζουν σε ένα βαθμό το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Δεν είναι απλά τα πράγματα. Εάν ήταν λίγο έξυπνοι θα έλεγαν ότι η διάταξη αυτή ισχύει για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και εντεύθεν».

Ακούστε όσα είπε στο Metropolis 95.5:

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.