Σημαιοφορίδης: «Θα εξαρτηθεί ποια θα είναι η τιμωρία της ΑΕΚ»

Metrosport Team06 Μαρτίου 2020

Ποινική προκαταρκτική εξέταση διενεργεί για τα γεγονότα του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και Άρη ο Αθλητικός Εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου. Ο Αθλητικός Εισαγγελέας ερευνά τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρου του ΟΑΚΑ.

Ο Λάκης Σημαιοφορίδης μιλώντας στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» υποστήριξε ότι ο Αθλητικός Εισαγγελέας μπορεί να παρέμβει αυτεπάγγελτα και να παραπέμψει όποιον θεωρεί ότι εμπλέκεται στην υπόθεση.

Επιπλέον, τόνισε ότι εάν ο Πορτογάλος διαιτητής λειτούργησε ευνοϊκά για την ΑΕΚ θα αποδειχθεί στη διαδικασία εξέτασης της υπόθεσης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν μπορούσε να διακόψει το παιχνίδι ΑΕΚ – Άρης ο διαιτητής: «Πρέπει να πούμε ότι το θέμα της διακοπής ενός αγώνα είναι στην κρίση του διαιτητή. Αν ο διαιτητής κρίνει ότι οι συνθήκες οδηγούν σε διακοπή τότε μπορεί να το κάνει. Κάτι που είναι λογικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι διαιτητές θεώρησαν ότι πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας. Προφανώς δημιουργείται ένα ζήτημα καθώς πρόκειται για ξένους διαιτητές και το ερώτημα είναι τι θα έκαναν αν γινόταν κάτι ανάλογο στην πατρίδα τους».

Για το αν μπορεί ο Άρης να ζητήσει άρση τηλεφωνικού απορρήτου: «Αυτό είναι ένα ιδιαίτερο ζήτημα. Δε νομίζω θα ωφελήσει σε κάτι. Έχει το νομικό πεδίο ο Άρης για να υποστηρίζει τα ζητήματα που θέλει. Αν υπήρξε επικοινωνία ή εάν δεν υπήρξε και εάν η απόφαση του διαιτητή είναι επηρεασμένη από τον Περέιρα δεν είναι κάτι σημαντικό. Ο αγώνας συνεχίστηκε έτσι και αλλιώς».

Για την επέμβαση Αθλητικού Δικαστή: «Ο κ. Σιμιτζόγλου παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα σε τέτοια ζητήματα και να παραπέμψει όποιον εμπλέκεται στα πειθαρχικά όργανα. Είναι μια παράβαση, εφόσον διαπιστωθούν βεβαίως, συγκεκριμένων διατάξεων σε αθλητικούς χώρους».

Για την τιμωρία της ΑΕΚ και το πότε θα την εκτίσει: «Εξαρτάται ποια θα είναι η τιμωρία της ΑΕΚ. Μπορεί να υπάρξει μια τιμωρία περισσότερων των τεσσάρων αγωνιστικών. Εάν είναι και υπότροπη οι ποινές είναι πιο βαριές».

Για το αν λειτούργησε ευεργετικά για την ΑΕΚ ο Πορτογάλος διαιτητής: «Υποτίθεται ότι ο διαιτητής είναι ένας εξαιρετικός διαιτητής στη χώρα του και για αυτό ήρθε εδώ. Εάν μέσα από την καταγραφή των γεγονότων δεν αποδίδει την αλήθεια ή η κρίση του ήταν να συνεχιστεί ο αγώνας και να αποφύγει οτιδήποτε άλλο είναι ένα θέμα προσωπικό του. Εάν με αυτό προστάτεψε την ΑΕΚ ή όχι είναι ένα θέμα που θα φανεί στην εξέταση της υπόθεσης».

Ακούστε όσα είπε στο Metropolis 95.5:

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.