Show Νεϊμάρ και η Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (vids)

Δημήτρης Καλαϊτζής18 Αυγούστου 2020

Με τον Νεϊμάρ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, η Παρί Σεν Ζερμέν διέλυσε με 3-0 τη Λειψία και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Λυών-Μπάγερν Μονάχου.  

Φουριόζοι μπήκαν στην αναμέτρηση οι Παριζιάνοι, καθώς μόλις στο έκτο λεπτό άγγιξαν το γκολ, όμως το πλασέ του Νεϊμάρ απέκρουσε ο Γκουλασι και η μπάλα στη συνέχεια βρήκε στο δοκάρι. Η πίεσή τους απέδωσε καρπούς στο 13΄. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντι Μαρία από τα αριστερά, ο Μαρκίνιος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκουλάσι για το 0-1 .

Τέσσερα λεπτά μετά, η ομάδα του Τόμας Τούχελ έχασε τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Ερέρα βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Μπαμπέ, αλλά ο Γάλλος σούπερ σταρ δεν κατάφερε να κινήσει τον πορτιέρε της Λειψίας, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια.

Οι Γερμανοί κόντρα στη ροή του αγώνα λίγο έλειψε να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά ο Πόουλσεν αστόχησε απέναντι στον Ρίκο.

Στο 35΄ η Παρί έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Ο Νεϊμάρ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, όμως η μπάλα για κακή του τύχη βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι. 

Και στο 42΄ οι φιλοξενούμενοι πήραν αέρα δυο τερμάτων. Έπειτα από λάθος πάσα του Γκουλάσι, ο Παρέδες βρήκε τον Νεϊμάρ, ο Βραζιλιάνος με υπέροχο τακουνάκι έδωσε στον Ντι Μαρία και ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Δυο λεπτά μετά, έφτασε μια ανάσα και από τρίτο τέρμα, αλλά ο Νεϊμάρ δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ. 

Όπως έκλεισε το πρώτο μέρος, έτσι άρχισε το δεύτερο για την Παρί που πέτυχε και τρίτο γκολ, με σκόρερ αυτή τη φορά τον Μπερνάτ στο 56'.

Στο 70΄ ο Μπαπέ από καλή θέση δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά ούτε ο Πάρεδες στο 72'.

Στα επόμενα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με την Παρί να παίρνει εύκολα την πρόκριση στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Λυών-Μπάγερν Μονάχου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.