Σφιντέρσκι VS Ελ Αραμπί: Η κόντρα τους έβαλε… στα δίχτυα

Παναγιώτα Χαλκιά23 Φεβρουαρίου 2020

«Φωτιές» βγάζει η επίθεση του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και έχουν αποδείξει ότι δεν θα είναι εύκολη η υπόθεση τίτλος.

Σκοράρουν κατά ριπάς και έχουν μείνει άσφαιροι συνολικά τέσσερις φορές και μόνο σε εκτός έδρας μονομαχίες. Ο Δικέφαλος στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και οι «ερυθρόλευκοι»  μετρούν τρεις λευκές ισοπαλίες στην έδρα των Ξάνθη, ΝΠΣ Βόλου και ΑΕΚ. Συνολικά έχουν βρει δίχτυα 99 φορές, 49 και 50 αντίστοιχα. Κερδίζουν πάντα όταν σκοράρουν και έχουν κατά μέσο όρο δύο γκολ ανά παιχνίδι.

Της επιθετικής τους γραμμής ηγούνται δύο ικανοί επιθετικοί. Κάρολ Σφιντέρσκι και Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχουν τραβήξει τα βλέμματα πάνω τους λόγω της εκτελεστικής τους δεινότητας και μάχονται για το βραβείο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο Μαροκινός έχει ένα προβάδισμα αλλά ο Πολωνός έχει αποδείξει ότι διαθέτει το «άγγιγμα του Μίδα».

Κάρολ Σφιντέρσκι: Πολύτιμος σαν τα swarovski

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι ξεχωρίζει για την ικανότητα του να κάνει γκολ με «μισή» ευκαιρία. Είναι ένας παίκτης που κινείται έξυπνα στην περιοχή, κάνει γρήγορες κινήσεις και εκτελεί σε πρώτο χρόνο. Κάτι που κάνει δύσκολο το έργο των αντίπαλων αμυντικών που αδυνατούν να τον προλάβουν και βλέπουν την μπάλα να περνά τη γραμμή του τέρματος. 

Μπορεί να αγωνισθεί τόσο ως αιχμή του δόρατος αλλά και ως δεύτερο φορ. Η τεχνική του συνεχώς βελτιώνεται. Χρησιμοποιεί ορθά το σώμα του, κινείται έξυπνα στο χώρο και βρίσκει ελεύθερο πεδίο. Είναι δυνατός στο κεφάλι. Πηδά στο σωστό χρόνο. Βοηθά και στο συνδυαστικό παιχνίδι. Διαβάζει τις κινήσεις του αντιπάλου και ξέρει να δίνει την μπάλα στους συμπαίκτες του την κατάλληλη στιγμή. 

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο έχει αγωνισθεί σε 27 παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, στα 19 εκ των οποίων βρέθηκε στο αρχικό σχήμα. Κέρδισε την εμπιστοσύνη του Αμπέλ Φερέιρα και όχι άδικα αφού μετρά 12 τέρματα, 10 στο πρωτάθλημα και από ένα σε Ευρώπη και Κύπελλο, μια ασίστ και δύο δοκάρια. Σκοράρει και στα δύο ημίχρονα και κυρίως στο διάστημα μεταξύ 16ου -30ου λεπτού και 45ου - 60ου.

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Ο μισός Ολυμπιακός

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι αυτό που έλειπε από την επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού. Είναι ικανός στην περιοχή, μπορεί να ελευθερωθεί εύκολα από τον αντίπαλο του και ολοκληρώνει τις φάσεις άμεσα, τις περισσότερες φορές στην πρώτη επαφή. Χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δύο πόδια, βρίσκει το ελεύθερο πεδίο και παίρνει την σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή. 

Είναι αρκετά καλός και εκτός περιοχής. Κινείται στο χώρο, στις γωνίες της περιοχής ή έρχεται από πίσω. Χρησιμοποιεί ορθά το σώμα του, ξέρει να ελέγχει την μπάλα και τον τρόπο να ξεμαρκαριστεί. Κάνει διαγώνιες κινήσεις ανάμεσα στους αμυντικούς ή κινείται στο αδύναμο «κρυφό» σημείο του προσωπικού του αντιπάλου. Βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και μετά τα πράγματα είναι εύκολα για εκείνον. 

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο έχει αγωνισθεί σε 33 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, στα 26 εκ των οποίων βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον εμπιστεύεται τυφλά και όχι άδικα. Μετρά 22 γκολ, 17 στο πρωτάθλημα και πέντε στην Ευρώπη, έξι ασίστ, δύο κερδισμένα πέναλτι και πέντε δοκάρια. Σκοράρει κυρίως στο πρώτο ημίχρονο (15 γκολ VS 7) και ειδικά στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.