Σφιντέρσκι και Ακπομ στο μικροσκόπιο του metrosport.gr

Metrosport Team22 Μαρτίου 2020

Από την πρώτη στιγμή ο Αμπέλ Φερέιρα είχε θέσει ως ιδανικό σενάριο να παίζει με δυο φορ στην ενδεκάδα. Το δοκίμασε, επέμεινε σε κάποια παιχνίδια, δεν του βγήκε και το άλλαξε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δυο φορ του Δικεφάλου να μην έχουν συνυπάρξει στην ίδια ενδεκάδα πολλές φορές. Και όσες αυτό έγινε, ήταν γιατί ο ΠΑΟΚ έψαχνε ή την ανατροπή ένα γκολ που θα του έδινε τη νίκη. 

Για αυτό το λόγο και οι Κάρολ Σφιντέρσκι και Τσούμπα Άκπομ έδιναν τις περισσότερες φορές τη δική τους ξεχωριστή μάχη κατά τη διάρκεια ενός αγώνα χωρίς να προσβλέπει ο ένας στη βοήθεια του άλλου. Ο ΠΑΟΚ πήρε πράγματα και από τους δυο. Οχι στον μέγιστο βαθμό αλλά πήρε. Το πιο σημαντικό είναι πως δεν τους έχασε ποτέ είτε λόγω τραυματισμού είτε λόγω καρτών. Ο Πολωνός αγωνίστηκε περισσότερο χρόνο συμμετοχής όντα το βασικό φορ. Επαιξε σε 24 παιχνίδια, σκόραρε 10 γκολ. Από την άλλη ο Άγγλος πολλές φορές ήταν η μόνιμη αλλαγή του Σφιντέρσκι. Μπορεί να έπαιξε σε 23 ματς αλλά στα 15 από αυτά ήταν ως αλλαγή. Και όμως κατέγραψε επτά γκολ, ένα παραπάνω από την περσινή σεζόν, ήταν πιο εύστοχος ανά τελική προσπάθεια. Αν ο Φερέιρα δεν είχε τις ατυχίες με τους τραυματισμούς στα χαφ αλλά και στα άκρα και τα κατάλληλα "υλικά" για το 4-4-2 θα είχε ενδιαφέρον να δούμε την συνεργασία των δυο "πύργων" μαζί στην ίδια ενδεκάδα. 

Το metrosport.gr σας παρουσιάζει τα στατιστικά που κατέγραψαν σε κάθε στατιστικό οι δυο φορ του ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος.

ΚΑΡΟΛ ΣΦΙΝΤΕΡΣΚΙ

Χρόνος: 1603'

Αγώνες: 24

Γκολ: 10

Γκολ ανά τελική: 1/3.9

Τελικές πρ.. 39

Ασίστ: -

Πάσες: 28

Φάουλ: 30

Ευστοχα γεμίσματα: 2

Χαμένες ευκαιρίες: 9

Κεφαλιές: 8

Κλεψίματα: 9

ΤΣΟΥΜΠΑ ΑΚΠΟΜ

Χρόνος: 1091΄

Αγώνες: 23

Γκολ: 7

Γκολ ανά τελική: 1/3

Τελικές πρ. 21

Ασίστ: 3

Πάσες: 19

Φάουλ υπέρ: 23

Εύστοχα γεμίσματα: 2

Κεφαλιές: 5

Κλεψίματα: 6

Χαμένες ευκαιρίες: 1

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.