Σφαγή θα γίνει στο ρόστερ του ΠΑΟΚ για την... αποφυγή του υποβιβασμού

Στέλιος Γρηγοριάδης13 Ιουλίου 2021

Mε 30 παίκτες αρχίζει ο ΠΑΟΚ το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία. Κι αν υπολογίσει κανείς άλλους τρεις παίκτες, που θα ενσωματωθούν στην πορεία, δηλαδή τον Αουγκούστο, τον Μπίσεσβαρ και τον χαφ που θα αποκτηθεί, αυτό σημαίνει ότι θα γίνει χαμός. 33 παίκτες δεν θα κρατήσει στο ρόστερ ο Λουτέσεκου. Το πολύ 28, σύμφωνα με τις ίδιες τις δικές του δηλώσεις. Κι αν προσθέσουμε άλλους τρεις, που σύμφωνα πάλι με δικές του δηλώσεις, θα αποκτηθούν αργότερα, φθάνουμε σε ένα σύνολο 36 παικτών, πράγμα που σημαίνει ότι 8 δεν θα παραμείνουν στην ομάδα για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Αν ψάξει κανείς να βρει ποιοι θα είναι, θα δυσκολευτεί. Επικρατέστεροι σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι οι πιτσιρικάδες, αλλά τι νόημα θα έχει να απομακρυνθούν κάποιοι από τους Λύρατζη, Μιχαηλίδη, Περέιρα, Τσιγγάρα, Βρακά, Κωνσταντέλια, Κούτσια, όταν υποτίθεται ότι ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να υπηρετήσει το πρότζεκτ που λέγεται ανάδειξη νέων παικτών και όχι μόνο από τα σπλάχνα του; Επίσης, δεν αποκλείεται κάποιος ή κάποιοι να πουληθούν. Υποψήφιοι, όπως όλοι ξέρουμε, είναι ο Τζόλης και ο Σφιντέρσκι, αλλά πιθανότατα να προκύψει και κάποια έκπληξη. Τέλος, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν κάποιοι παίκτες δείξουν ή όχι στον Λουτσέσκου ένα εντελώς διαφορετικό πρόωπο από αυτό που εμείς ξέρουμε. Για παράδειγμα, αν εμείς ξέρουμε ότι θα φύγουν 8 δεν μπορούμε να διανοηθούμε καν ότι δεν θα είναι μέσα στους 8 ο Νινούα. Μπορεί, όμως, ο Νινούα να πείσει τον Ρουμάνο να τον υπολογίζει, ενώ κάποιος άλλος παίκτης που τον θεωρούμε δεδομένο, να πείσει τον προπονητή του για το αντίθετο και να μείνει εκτός.

Γεγονός είναι ότι θα γίνει σφαγή για την... αποφυγή του υποβιβασμού, αρκεί να βγάλουν επαγγελματικό εγωισμό όλοι οι παίκτες που δεν θεωρούνται σίγουροι αυτή τη στιγμή. Και μακάρι να γίνει έτσι, ώστε να μπορέσει ο Λουτσέσκου να επιλέξει στην 28άδα τους αληθινά πιο άξιους και χρήσιμους. Η μακάρι να πειστεί να κρατήσει περισσότερους, γιατί δεν θα είναι ωφέλιμο να “κόψει” παίκτες που του έδειξαν ότι είναι ικανοί να προσφέρουν.

Ας πούμε όμως και κάτι άλλο. Με δεδομένες τις μεταγραφές που έγιναν έως τώρα και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν, δεν δικαιολογούνται πωλήσεις, ούτε καν πώληση. Ναι, έγινε μια γενναία κίνηση για το προπονητικό τιμ, αλλά για παίκτες ακόμη δεν έγιναν οι κινήσεις που θα υπηρετήσουν τον στόχο της κατάκτησης του νταμπλ και της πρόκρισης, του χρόνου, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αν πουληθεί ένας από τους Τζόλη, Σφιντέρσκι, ή και οι δύο, εννοείται ότι λογική απαίτηση θα είναι να γίνουν γενναίες κινήσεις, ακόμη και υπερβάσεις για τις τρεις μεταγραφές που προγραμματίστηκαν για αργότερα.

Ξέρουμε ότι στη λογική του Ιβάν δεν είναι ούτε να “ρεφάρει” ορισμένα χρήματα, ούτε, πολύ περισσότερο, να κάνει κάβα. Αν ήταν αυτό το σκπετικό του θα είχε πουλήσει καμια δεκαριά φορές μέχρι τώρα όλη την ομάδα και δεν θα ξόδευε για τόσες και τόσες μεταγραφές, πολλές από τις οποίες ήταν και αχρείαστες. Αρα δικαιούμαστε να περιμένουμε αυτό το καλοκαίρι την απόκτηση δύο-τριών σπουδαίων παικτών. 

Το μόνο που προσωπικά εύχομαι είναι να πιάσουν αυτή τη φορά τόπο όλα τα χρήματα που θα διατεθούν. Να μην πάει χαμένο ούτε ευρώ. Οι εντυπωσιασμοί, τύπου Μπερμπάτοφ ας πούμε, συνήθως δεν συνοδεύονται από ουσία. Και, μια που το έφερε η κουβέντα περί κινήσεων εντυπωσιασμού, θα ήταν τεράστια ωφέλεια για τον ΠΑΟΚ το να καταφέρει ο Λουτσέσκου να... ξανακάνει ποδοσφαιριστή τον Καγκάβα. Αν ο Γιαπωνέζος δεν πέρασε οριστικά και αμετάκλητα στο κλαμπ των βετεράνων, θα έχει να προσφέρει πολλά με την εμπειρία του και την ποιότητα που είχε δείξει όταν ήταν στις δόξες του.

ΥΓ. Είδαμε ότι από τους 30 της αποστολής στην Ολλανδία λείπει ο Γκορτεζιάνι, ο οποίος έπαιξε στο φιλικό με τον Βόλο και, μάλιστα, πέτυχε και ένα ωραίο γκολ. Και είναι ο μοναδικός που έμεινε απ' έξω. Γιατί άραγε; Ισως γιατί έφταναν για το ξεκίνημα τρεις φορ στον Λουτσέσκου (Σφιντέρσκι, Ολιβέϊρα, Κούτσιας) και δεν ήθελε τέταρτο. Αλλά, εδώ που τα λέμε, θα έχει ένα δίκιο να παραπονιέται το παλικάρι. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.