Σερβία: Κήρυγμα μίσους από ορθόδοξο επίσκοπο εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ-«Αν είχα όπλο, θα το χρησιμοποιούσα»

Metrosport Team18 Αυγούστου 2022

Ολομέτωπη επίθεση με αφορμή τη διεξαγωγή του Europride στο Βελιγράδι εξαπέλυσε ο επίσκοπος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Νικάνωρ Μπογκούνοβιτς του Μπανάτ.

Μάλιστα ο επίσκοπος ορκίστηκε να καταραστεί όλους όσοι λάβουν συμμετοχή αλλά και οργανώνουν την πορεία περηφάνιας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στη σερβική πρωτεύουσα τον προσεχή Σεπτέμβριο.

«Θα καταραστώ όλους όσοι οργανώνουν και συμμετέχουν σε κάτι τέτοιο. Μπορώ να κάνω τόσα πολλά... Αν είχα όπλο, θα το χρησιμοποιούσα, θα χρησιμοποιούσα αυτή τη δύναμη, αν το είχα, αλλά δεν το έχω», είπε ο Νικάνωρ σε δηλώσεις που έκανε στις 11 Αυγούστου, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Balkan Insight.

Σύμφωνα με τον επίσκοπο, οι συμμετέχοντες στο EuroPride «θα έρθουν και θα βεβηλώσουν την πόλη του Βελιγραδίου, την ιερή σερβική πόλη».

Αντιδράσεις Βούτσιτς για τα λεγόμενα του επισκόπου

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι το κήρυγμα του επισκόπου δεν είχε άλλο στόχο από την ομοφυλόφιλη πρωθυπουργό της χώρας, Άννα Μπρνάμπιτς, η οποία εξελέγη το 2017.

«Ο επίσκοπος Νικάνωρ πρόσβαλε τον εαυτό του και την εκκλησία μας, ταπείνωσε την εκκλησία μας, πολύ περισσότερο από ό,τι η Άννα Μπρνάμπιτς ή οποιοσδήποτε άλλος», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Σερβίας ο Βούτσιτς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.