Σέρρες: Πού θα γίνει η κλειστή δομή μεταναστών

Metrosport Team07 Μαρτίου 2020

Την απόφαση να δημιουργηθεί κλειστή δομή υποδοχής προσφύγων στο Κλειδί πήραν ο δήμαρχος Σιντικής, Φώτης Δομουχτσίδης, αλλά και όλες οι παρατάξεις του δήμου πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για εθνικούς λόγους που «υπαγορεύουν αυτή τη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η πατρίδα». Αφορά μετανάστες που μπήκαν στην Ελλάδα από την 1η Μαρτίου. 

Σκοπός τους, όπως υποστηρίζουν, είναι να υπάρχει κλίμα ενότητας στον δήμο και γι' αυτό έγινε η συγκεκριμένη πρόταση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το κλειστό κέντρο υποδοχής θα είναι ορισμένου χρόνου και θα δέχεται προσφυγές και μετανάστες με σκοπό τον επαναπατρισμό τους.

Νωρίτερα, κλιμάκιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής μαζί με τους επικεφαλής των τοπικών παρατάξεων, έκανε αυτοψία σε πιθανά σημεία του δήμου Σιντικής, έτσι ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή» για τη δημιουργία κλειστής δομής υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.

Αρχικά, θυμίζουμε, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί η κλειστή δομή στο Στρατόπεδο «Βασιλειάδη» στη Ροδόπολη και στου «Καλλέργη» στη Σιντική, αλλά υπήρξαν αντιδράσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.