Σεραφείμ: «Δεν έπραξε κάτι παράνομο ο ιερέας στο Κουκάκι»

Metrosport Team13 Απριλίου 2020

Στο πλευρό του ιερέα που κοινώνησε πιστούς στο Κουκάκι τάχθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Διευκρινίζοντας πως μιλά ως απλώς πιστός καθώς δεν του επιτρέπεται να τοποθετηθεί ως Μητροπολίτης ο κ. Σεραφείμ ισχυρίστηκε πως ούτε η Κοινή Υπουργική Απόφαση ούτε η Ιερά Σύνοδος απαγορεύει την Θεία Κοινωνία και πως υπάρχει μια σύγχυση γύρω από αυτό το θέμα καθώς η απαγόρευση λόγω του κορωνοϊού αφορά τις συναθροίσεις.

«Υπάρχει σύγχυσις και κάποιοι πρέπει να ξεπεζέψουν από κάποιο καλάμι. Διάφορα καλάμια κυκλοφορούν. Να ξεπεζέψουν. Τους παρακαλώ θερμώς είναι άγιες ημέρες δεν επιτρέπεται να συγχέουμε τα πράγματα», τόνισε.

«Η Θεία Κοινωνία διαχωρίστηκε γιατί είναι το Μυστήριο. Είναι η ουσία της πίστεώς μας και όποιος την προσβάλει δημόσια διαπράττει ένα κακούργημα, προσβάλει τη θρησκευτική μας ελευθερία», σημείωσε.

Συνεπώς σύμφωνα με τον κ. Σεραφείμ ο ιερέας δεν έπραξε κανένα αδίκημα, δίνοντας στον αύλειο χώρο Θεία Κοινωνία «σε δυο παιδάκια τα οποία τα έφερε ο πατέρας τους στο δρόμο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.