Σενάριο για νέα Ευρωλίγκα δια χειρός Βατούτιν με… παράθυρο για ΠΑΟΚ και Άρη

Metrosport Team06 Απριλίου 2022

Η απόφαση της Ευρωλίγκας να θέσει εκτός διοργάνωσης τις τρεις ρωσικές ομάδες (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνικς Καζάν) φαίνεται να είναι η απαρχή εξελίξεων που μπορούν να αλλάξουν άρδην το τοπίο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, «αγγίζοντας» το ελληνικό ακόμη και τις ομάδες της Θεσσαλονίκης!

Σύμφωνα με τη σερβική ιστοσελίδα «Kurir», η οποία πάντως δεν επικαλείται δημοσιογραφικές πηγές, αλλά φημολογία στο Twitter και σε μπασκετικά φόρουμ, ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Αντρέι Βατούτιν επικοινωνεί με ομάδες σε όλη την Ευρώπη με κύριο πυρήνα τις βαλκανικές χώρες για τη δημιουργία μιας νέας λίγκας.

Το αρχικό πλάνο του σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα έχει ως εξής: πέντε ρωσικές ομάδες, τέσσερις τουρκικές, τρεις από την Σερβία, τρεις από την Ελλάδα και μία από την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο. Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι επαφές του Ρώσου επιχειρηματία αφορούν και τις ελληνικές ομάδες, με προσέγγιση που ήδη έχει γίνει στον Παναθηναϊκό, ενώ προσθέτει πως το μέλλον θα δείξει τι μπορεί να συμβεί και με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη.

Το οικονομικό «δέλεαρ» θα είναι πολύ υψηλό προκειμένου να προσεγγίσει τις ομάδες της Ευρωλίγκας στο νέο του εγχείρημα. Για την ακρίβεια, γίνεται λόγος για τετραπλασιασμός των επάθλων για κάθε νίκη (120χιλ. ευρώ αντί για 30χιλ.), καθώς και για την κατάκτηση του τίτλου (4εκατ. ευρώ, αντί για 1εκατ.). Επιπλέον, σημειώνεται πως αν οι τουρκικές ομάδες δεχθούν να αγωνιστούν σε αυτή τη διοργάνωση το συνολικό μπάτζετ θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Μένει να αποδειχτεί αν το σενάριο έχει κάποια βάση αλήθειας ή όχι...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.