Σενάρια για τα Πρωταθλήματα

Metrosport Team12 Απριλίου 2020

Η συνέχεια ή όχι των Πρωταθλημάτων είναι ένα θέμα συζήτησης για τους ιθύνοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Αν γίνουν οι αγώνες τρία από τα σενάρια που μπορεί να γίνουν πράξη είναι:

 1. Να γίνουν όλα τα παιχνίδια κανονικά (όποτε παρθεί η απόφαση να αρχίσουν τα παιχνίδια και να ολοκληρωθεί η περίοδος). Αν ισχύσει αυτό τα παρακάτω δεν έχουν καμία σημασία.

2. Να τελειώσει η κανονική περίοδος  και να μην γίνουν αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ (όποτε γίνουν τα παιχνίδια). 

3. Να ισχύσει ενδεχομένως κάτι διαφορετικό για την Α1.

Αν δεν γίνουν οι αγώνες δύο από τα σενάρια που μπορεί να γίνουν πράξη είναι:

1. Αν ανεβούν όλες οι ομάδες που προβλέπονται από την προκήρυξη (μαζί με τις ομάδες που θα ανέβαιναν μέσω των πλέι οφ σε όλες τις κατηγορίες και δεν πέσει καμία, τότε η Α1 θα αποτελείται από 21 ομάδες, η Α’ από 51 ομάδες, η Β’ κατηγορία από 74 ή 75, ή 76 ομάδες δηλαδή σχεδόν ίδιες με φέτος, ενώ η Γ’ εξαρτάται και από αυτές που θα δηλώσουν συμμετοχή.

2. Αν ανεβούν δύο ομάδες από την Α1 και δύο από τη Γ’ (τόσες προβλέπεται να ανεβούν απευθείας από τη Γ’) και οι πρωταθλητές από Α’ και Β και δεν πέσει καμία ομάδα τότε η Α1 θα αποτελείται από 18 ομάδες ενώ η Α’ κατηγορία θα αποτελείται από 48 ομάδες (Ο Απόλλων Ζαγκλιβερίου είχε αποσυρθεί από το Πρωτάθλημα). Αυτή ήταν και η πρόταση της Μαλακοπής.

Ο Σάββας Δημητριάδης σε δηλώσεις του έχει αναφερθεί για τη νέα χρονιά σε μικρότερη διάρκεια των Πρωταθλημάτων και μικρότερους ομίλους.

3. Αν υποβιβαστούν π.χ. οι ομάδες που θα υποβιβαζόταν απευθείας δηλαδή δύο από την Α1 και οι τελευταίοι από την Α’ και τη Β' κατηγορία (ή όποια άλλη απόφαση παρθεί), οι ομάδες σε Α1 και Α’ στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις θα είναι λιγότερες.

4. Στην περίπτωση που δεν γίνουν αγώνες και απόφαση είναι να ανεβούν και οι δευτεραθλητές σε Α1, Α’ και Β’ και οι τριταθλητές στη Γ’, τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα στον πρώτο και πέμπτο όμιλο της Β΄ κατηγορίας και στον τέταρτο της Γ’ κατηγορίας καθώς κάποιες ομάδες έκαναν το ρεπό τους και άλλες όχι. Το θέμα του ρεπό επηρεάζει και την τελευταία θέση στον πέμπτο όμιλο της Β' κατηγορίας.

5. Μια άλλη πρόταση είναι η κατάργηση της Γ' κατηγορίας και η  ενσωμάτωση των ομάδων της Γ' στη Β' κατηγορία.

6. Αλλη πρόταση είναι να ανεβούν παραπάνω ομάδες από τις προβλεπόμενες στα Πρωταθλήματα.

7. Μια ακόμη πρόταση που έχει τεθεί είναι να κηρυχθούν τα Πρωταθλήματα ως μη διεξαχθέντα.

* Στον τρίτο όμιλο της Γ' κατηγορίας ο πρώτος Ηρακλής και η δεύτερη Ιταλική Ακαδημία πριν την διακοπή του Πρωταθλήματος είχαν εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο  τους στη Β' κατηγορία.

 *Σε κάθε περίπτωση την απόφαση για τη συνέχεια στα Πρωταθλήματα θα την πάρει η ΕΠΣΜ ανάλογα και με τις οδηγίες της ΕΠΟ. 

*Οποια απόφαση και να παρθεί θα υπάρχουν οι ευχαριστημένοι και οι δυσαρεστημένοι. Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ένα άλλο σημαντικό κομμάτι είναι και ο οικονομικός παράγοντας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.