Ο Πέλκας έκανε «σεφτέ» κόντρα στον Ολυμπιακό

Metrosport Team05 Μαρτίου 2020

Επιμέλεια: Γιώργος Τσαρουχάς

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μία σπουδαία ανατροπή ανατροπή και κατάφερε να πάρει μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον χθεσινό πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό. 

Ηγέτης και μπροστάρης της νίκης-ανατροπής ήταν ο αρχηγός του, Δημήτρης Πέλκας. Ο άσος του Δικεφάλου θα θυμάται για πολύ καιρό τον συγκεκριμένο αγώνα, καθώς σκόραρε (μάλιστα δις) για πρώτη φορά στην καριέρα του κόντρα στους ερυθρόλευκους.

 Ο Πέλκας είχε μείνει «άσφαιρος» τις προηγούμενες 6 φορές που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό με συνολικά 331 λεπτά συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτή τη φορά, χρειάστηκε μόλις 10 λεπτά για να βρει δίχτυα και μία εύστοχη εκτέλεση πέναλντι για να ολοκληρώσει την επική ανατροπή της ομάδας του.

Τα όσα έγιναν για πρώτη φορά και το ρεκόρ του Τζολάκη

Πάμε να δούμε ένα ένα τα όσα είδαμε για πρώτη φορά στο χορτάρι της Τούμπας (αναφερόμαστε αποκλειστικά σε αγώνες που διεξήχθησαν για το Κύπελλο Ελλάδας). 

Ήταν η πρώτη φορά που σε ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός μπήκαν 4 γκολ σε ένα ημίχρονο. Μάλιστα,  εντυπωσιακό  είναι ότι και τα τέσσερα τέρματα επιτεύχθηκαν στο πρώτο 12λεπτο της αναμέτρησης. 

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο ΠΑΟΚ καταφέρνει να ανατρέψει το σκορ και την εις βάρος του κατάσταση ενώ βρέθηκε πίσω με δύο τέρματα από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα (σε όλες τις διοργανώσεις). 

Ο χθεσινός αγώνας ήταν ο πρώτος στον οποίο είδαμε 5 γκολ σε διπλές αναμετρήσεις των δύο "μονομάχων" για το Κύπελλο. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.