Σε τροχιά φόρμας με επίδειξη ισχύος!

Αρις Νικολάκης13 Φεβρουαρίου 2020

Ρόδο η νίκη του ΠΑΟΚ. Αγκάθι η απώλεια ενός τσουβαλιού ευκαιριών. Για να τα λέμε, τα πάντα όλα…

Η εικόνα του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου στον αγώνα Κυπέλλου ήταν αντιστρόφως ανάλογη του αγώνα Πρωταθλήματος. Φωτεινός ο ΠΑΟΚ χθες, έδωσε παράσταση… Τι παράσταση; Επίδειξη έκανε ισχύς. Σκοτεινός τις προάλλες. Ένα εκκωφαντικό come back το οποίο οφείλεται σε προπονητές και παίκτες. Δικό τους έργο. Χριτς, χρατς!

Ο Αμπέλ Φερέιρα ήταν καλύτερα διαβασμένος αυτή τη φορά από τον Γιώργο Δώνη. Ο Πορτογάλος προπονητής ανάγκασε τον Έλληνα συνάδελφο του, να αναφέρει τον ΠΑΟΚ ως την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Τούτο δε, πριν καλά καλά σβήσει ο απόηχος της αναφοράς του στην ΑΕΚ ως καλύτερης ομάδας από τον ΠΑΟΚ…

Ιδιαίτερα η επιλογή του Αμπέλ Φερέιρα με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια στα δεξιά και η… κλίση του ΠΑΟΚ προς τα εκεί, άφησε στα κρύα του λουτρού τον Γιώργο Δώνη. Είχε φτιάξει τον Παναθηναϊκό έτσι – βλέπετε – για να εγκλωβίσει τον Δημήτρη Γιαννούλη.

Τώρα σε ό, τι αφορά τους παίκτες; Το γεγονός της αδυναμίας εξεύρεσης ενός εξ αυτών ο οποίος υστέρησε ή δεν διακρίθηκε αρκεί, για να αναδειχθεί η εντυπωσιακή επιστροφή των παικτών του ΠΑΟΚ σε κατάσταση φόρμας…

Όπως και να το κάνουμε όμως, η …δαντέλα του Δημήτρη Πέλκα κι η εν ψυχρώ εκτέλεση του Κάρολ Σφιντέρσκι για το 0-1 αποτέλεσε το κερασάκι στην χθεσινή τούρτα του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου!

Κακή εντύπωση το υπέρμετρο πάθος

Επιτρέψτε μας πάντως, εδώ να αναφερθούμε και στο …αγκάθι του ΠΑΟΚ. Χάθηκαν από λαθεμένη ολοκλήρωση άχαστες ευκαιρίες. Χρειάζεται προσοχή στο θέμα. Εξελίσσεται σε… πληγή για τον «δικέφαλο». Και στον πρώτο αγώνα και στη ρεβάνς ο ΠΑΟΚ αδικείται κατάφωρα – από τον ίδιο του τον εαυτό – για τις διαστάσεις του σκορ. Στάθηκε τυχερός ο Παναθηναϊκός καθώς απέφυγε την αγωνιστική του ισοπέδωση.

Προκαλεί βέβαια, κακή εντύπωση το υπέρμετρο πάθος των «πράσινων». Πολλά σκληρά μαρκαρίσματα. Με αποκορύφωμα εκείνο το τουλάχιστον, αντιαθλητικό του Χρήστου Δώνη στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη! Τιμωρήθηκε μόνον με κίτρινη κάρτα. Και στους δυο αγώνες Κυπέλλου κι ο Αχιλλέας Πούγγουρας ουκ ολίγες φορές ξέφυγε και …τσάκισε τέως συμπαίκτες του. Η διαχείριση αυτών των αγώνων από τον Γιώργο Δώνη ίσως – λέμε: Ίσως – φόρτωσε λαθεμένα τους παίκτες του με πίεση. Κι αυτή διοχετεύθηκε σε σκληρά μαρκαρίσματα επειδή η αγωνιστική διαφορά ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού δεν καλυπτόταν…

Με την πρόκριση και την εικόνα του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου στους δυο αγώνες Κυπέλλου είναι πλέον, ηλίου φαεινότερο πως αποκαθίσταται η αγωνιστική του ισορροπία. Επανέρχεται σε περίοδο φόρμας. Έκανε επίδειξη ισχύος αλλά… Έχει ακόμη πολύ δρόμο για να υπερβεί το medium της απόδοσης του.

Κι επιμένουμε: Ρόδο η εικόνα κι η νίκη του ΠΑΟΚ αλλά... Αγκάθι η απώλεια ενός τσουβαλιού ευκαιρών!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.